Segona volta de les presidencials

Cues multitudinàries d’equatorians a Barcelona per votar a les eleccions del seu país

Homes i dones formen files separades a l’accés al recinte de votació, al parc de Montjuïc

1
Es llegeix en minuts

L’Equador celebra aquest diumenge unes eleccions presidencials que són una mena de plebiscit sobre la figura de Rafael Correa i amb la incertesa com a característica. El país haurà de decidir entre el delfí de Correa, Andrés Arauz –que va guanyar la primera volta el 7 de febrer–, o el banquer Guillermo Lasso. A Espanya, gairebé 180.000 equatorians estan inscrits per votar aquest diumenge en la segona volta d’aquests comicis, amb totes les mesures sanitàries per evitar el contagi de coronavirus.

La votació se celebra en 19 recintes repartits per tot el país, tot i que on hi ha més inscrits és a Madrid (66.790) i Barcelona (35.338), a més dels quatre establerts a la província de Múrcia, que sumen un total de 29.200 electors registrats. A Barcelona, des de primera hora del dia s’han registrat cues llarguíssimes al punt de votació situat a la Fira de Barcelona, al parc de Montjuïc. Amb la peculiaritat que hi ha dues cues diferents; una per a homes i una altra per a dones.

Notícies relacionades

A Espanya el vot dels equatorians suposa el 43% del total del vot a l’estranger. Aquesta setmana l’ambaixador de l’Equador a Espanya, Cristóbal Roldán, va fer una crida als seus compatriotes «que exerceixin el seu dret al vot, ja que és determinant que la voluntat del poble s’exerceixi a les urnes».

Per evitar possibles contagis de Covid-19, als centres de votació serà indispensable l’ús de mascaretes, hi haurà gel de desinfecció, control de temperatura, ventilació, s’haurà de guardar la distància de seguretat i, a més, els ciutadans hauran de sortir del recinte electoral immediatament després que dipositin la papereta.