A Mèxic

27 anys de presó per a un sacerdot per assassinar un seminarista

  • La víctima va enviar un missatge al seu germà explicant que es reuniria amb el condemnat

27 anys de presó per a un sacerdot per assassinar un seminarista
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un Tribunal d’Enjudiciament va dictar sentència de 27 anys i sis mesos de presó contra un home penalment responsable del delicte d’homicidi qualificat, registrat el juny de2019, segons va informar aquest dijous la Fiscalia General de Justícia de la capital mexicana (Fgjcdmx). La pena va ser imposada al sacerdot Francisco Javier Bautista Ávalos, per l’assassinat del diaca i estudiant universitari Leonardo Avendaño, el cos del qual va ser trobat sense vida dins d’un automòbil a l’alcaldia de Tlalpan, al sud de Ciutat de Mèxic, el 12 de juny de 2019. En un comunicat, la Fgjcdmx va assenyalar que els elements de prova presentats per la institució van ser determinants perquè el citat tribuna dictés sentència.

Mentrestant, la subprocuradoria de processos va informar que, en l’audiència d’individualització de sancions i reparació del mal, es va determinar que el sentenciat haurà de pagar 427.519 pesos (uns 21.200 dòlars) «pels conceptes de reparació del mal, indemnització i despeses funeràries». A més, es va establir que no tindrà beneficis ni substitutius de la pena de presó al trobar-se culpable del delicte d’homicidi qualificat.

Notícies relacionades

El 20 de juny de 2019, la Fiscalia de la Ciutat de Mèxic va anunciar la captura del sacerdot com a principal sospitós de l’assassinat d’Avendaño. El sacerdot, Bautista Avalos, portava 15 anys com a responsable de la parròquia a la qual assistia el seminarista, va assenyalar llavors Procuradoria (actual Fiscalia) General de Justícia de la Ciutat de Mèxic. D’acord amb la investigació, la Fiscalia va arribar fins a ell perquè abans de desaparèixer, el seminarista va enviar al seu germà un missatge en què la confirmava que es reuniria amb el sacerdot. Dos dies després, el cos de Leonardo Avendaño va ser trobat amb signes de tortura i asfíxia dins d’un vehicle.

La pròxima audiència de lectura i explicació de la sentència al sacerdot es portarà a terme el 13 d’abril.