Immigració

Rescaten dos germans de 5 i 6 anys a la frontera dels EUA i Mèxic

  • Un home i una dona van deixar els menors al costat de la tanca i van fugir

Rescaten dos germans de 5 i 6 anys a la frontera dels EUA i Mèxic
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de l’Oficina de Duanes i Protecció Fronterera (CBP) dels Estats Units van rescatar dos germans de 5 i 6 anys que van ser deixats per traficants de persones en una zona rocosa de la frontera entre Califòrnia (EUA) i Mèxic, va informar l’agència aquest dimarts.

El fet va passar dilluns, aproximadament a les tres de la tarda, hora local de Califòrnia, quan els agents de la CBP van veure un home i una dona caminant amb els dos petits de la mà a la zona de Jacumba, Califòrnia. En aquesta àrea la tanca de seguretat a la frontera és interrompuda per grans roques i el pendent d’una muntanya. Els dos traficants van deixar els nens a les roques i van sortir fugint cap a territori mexicà, va detallar el comunicat de la CBP. Els oficials van arribar a l’àrea i van rescatar els dos petits, un nen de sis anys i una nena de cinc, que no van poder comunicar-se amb els agents, excepte per donar els seus noms.

Els menors van ser transportats a una estació pròxima de la CBP per a la seva atenció i processament. En aquest lloc els infants van entregar als agents una nota escrita a mà que tenia el nom i el número de telèfon de la mare. Els germans també tenien el nom i els números de telèfon de la seva mare escrits amb un marcador als avantbraços, va afegir la CBP.

Els agents es van comunicar amb la mare i van poder obtenir informació addicional sobre els nens, que van ser processats i posats sota custòdia del Departament de Salut i Serveis Humans (HHS).

El rescat dels dos petits es dona una setmana després que es revelés un vídeo de la CBP en què es veu un home que deixa caure dues nenes d’origen equatorià, de 3 i 5 anys, des de dalt del mur fronterer, que mesura 14 peus d’alçària (4,2 metres). Les nenes van ser rescatades per agents fronterers. Dissabte passat també es va filtrar el vídeo d’un nen que demanava ajuda en una zona del sud de Texas. Al vídeo el nen, d’uns 10 anys, diu que «venia amb un grup... i al final em van fer fora i venia a demanar auxili».

Notícies relacionades

«És inconcebible que algú abandoni aquests nens petits. Els responsables d’actes de contraban com aquest seran processats agressivament», va advertir el cap de la CBP de San Diego, Califòrnia, Aaron Heitke.

L’Administració del president Joe Biden es troba davant una allau de menors migrants no acompanyats. Segons les dades més recents hi ha 4.231 nens sota la custòdia de la CBP i 15.193 sota la cura del HHS.