Vot presencial

¿Com votar a les eleccions de l’Equador el 2021 des de Barcelona?

  • El Consolat de Barcelona ha habilitat el Palau de Victoria Eugenia de la Fira, un recinte més ampli per evitar contagis

  • Al voltant de 178.000 equatorians estan cridats a les urnes a Espanya, 44.000 d’ells a la capital catalana

¿Com votar a les eleccions de l’Equador el 2021 des de Barcelona?
1
Es llegeix en minuts

L’11 d’abril se celebra a l’Equador la segona volta de les eleccions presidencials després que cap dels candidats obtingués el 50% dels vots a la primera, percentatge necessari per aconseguir la victòria. Aquesta segona elecció decidirà si serà Andrés Arauz –el guanyador de la primera volta– o Guillermo Lasso qui aconsegueixi la presidència. A Espanya al voltant de 178.000 equatorians estan cridats a les urnes, dels quals 44.000 han sigut convocats pel Consolat General de l’Equador a Barcelona.

A la capital catalana s’ha adaptat un nou recinte de més amplitud perquè el procés sigui més segur: el Palau Victoria Eugenia de la Fira, al costat de la plaça d’Espanya. L’horari serà de nou del matí a set de la tarda. Com ja va passar al febrer, els electors hauran de comprovar la seva mesa abans d’acudir-hi perquè el procés sigui més ràpid i no es formin llargues cues.

Notícies relacionades

Per poder votar serà necessari portar el passaport equatorià o la cèdula de ciutadania equatoriana, no importa si el document està caducat. A més, el consolat recomana als ciutadans que s’hagin de desplaçar de municipi que es descarreguin i omplin el certificat d’autoresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya per evitar qualsevol problema.

Mesures de seguretat

Com ja va passar al febrer, l’ús de mascareta és obligatori en tot moment. A més, els electors hauran de respectar la distància de seguretat d’un metre i mig per evitar contagis i hauran de portar el seu propi bolígraf –blau o negre-. El consolat també ha demanat a aquells que acudeixin a les urnes que ho facin al més aviat possible de manera individual i que si tenen símptomes o formen part del grup de població de risc que no vagin a votar. Així mateix, no es podrà entrar amb beguda o aliments i els serveis estaran tancats.