Crisi sanitària

El president argentí Alberto Fernández té la Covid-19

  • L’Argentina té gairebé 56.000 morts i 2,4 milions d’infectats pel virus des que es va declarar la pandèmia

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Al mig del creixement dels contagis i la discussió sobre noves mesures restrictives per evitar una expansió més gran, el president argentí Alberto Fernández va informar que ha contret la Covid-19. «Volia explicar-los que a l’acabar el dia d’avui, després de presentar un registre de febre de 37,3 i un lleu mal de cap, m’he fet un test d’antigen el resultat del qual ha sigut positiu».

Fernández va assegurar esperar la confirmació a través del test PCR. «Ja em trobo aïllat, complint el protocol vigent i seguint les indicacions del meu metge personal», va dir a través del seu compte de Twitter.

La notícia de la seva infecció es coneix poques hores abans de la seva trobada amb el cap de Govern de la ciutat de Buenos Aires, Horacio Rodríguez Larreta, per analitzar mesures per prendre davant l’augment de casos de Covid-19. L’Argentina s’acosta a les 56.000 morts i 2,4 milions de contagis.

«He contactat amb les persones amb qui vaig estar reunit durant les últimes 48 hores per avaluar si constitueixen un contacte estret perquè facin l’aïllament», va afegir el president.

Notícies relacionades

El president havia celebrat aquest 2 d’abril els seus 62 anys. «Tot i que hauria volgut acabar el dia del meu aniversari sense aquesta notícia, també em trobo bé d’ànim. Agraeixo des de l’ànima les moltes mostres d’afecte que avui m’han donat recordant el meu naixement».

Després de comunicar la seva situació, Fernández va sol·licitar als argentins que extremin la protecció. La indisciplina social ha sigut gravitant durant l’estiu que acaba d’acabar. «Hem d’estar molt atents. Els demano a tots i totes que es preservin seguint les recomanacions vigents. És evident que la pandèmia no ha passat i hem de continuar cuidant-nos».

Temes:

Argentina