En vaga de fam

La Defensora del Poble de Rússia demana garantir atenció mèdica a Navalni

  • Abans de començar la vaga de fam, Navalni havia perdut ja vuit quilos, fins als 85

La Defensora del Poble de Rússia demana garantir atenció mèdica a Navalni
1
Es llegeix en minuts

La Defensora del Poble de Rússia, Tatiana Moskalkova, va enviar una carta a la direcció del Servei Penitenciari Federal per demanar que garanteixi l’atenció mèdica al líder opositor rus, Alexei Navalni, a la presó després que aquest denunciés que no l’havien atès.

«Vaig rebre una sèrie de sol·licituds dels advocats de Navalni i altres ciutadans sobre la seva atenció mèdica. Vaig remetre una carta a la direcció del Servei Penitenciari Federal amb la petició que aquestes sol·licituds fossin estudiades», va declarar, segons l’agència russa Interfax. La Defensora del Poble va indicar que una de les prioritats de la seva gestió rau a «garantir els drets a un servei mèdic de qualitat en les institucions carceràries de Rússia». Navalni, que es troba des del passat 11 de març al centre penitenciari número 2 de la regió de Vladímir, a prop de Moscou, es va declarar dimecres en vaga de fam després de denunciar en els últims dies un sobtat deteriorament de la seva salut.

No l’estan atenent

Notícies relacionades

Navalni, de 44 anys, va denunciar la passada setmana que els metges de la presó IK-2 (a prop de Moscou), on es troba complint una pena que l’opositor ha denunciat com una mera persecució política, estan ignorant un fort dolor que pateix a l’esquena i que s’ha estès a les cames. Així mateix també va acusar els guàrdies de despertar-lo cada hora per interrompre-li el son.

Abans de començar la vaga de fam, Navalni havia perdut ja vuit quilos, fins als 85. «Si no atura aquesta vaga, ben aviat patirà greus conseqüències, entre les quals el coma o fins i tot la mort», ha declarat en aquest sentit Sergei Riabkov, el director adjunt de l’Aliança de Doctors, un sindicat recolzat pel dissident.