Mèxic

Un tiroteig deixa sis morts a Guanajuato

  • Cinc homes van raptar un policia fora de servei i es van enfrontar després a agents estatals

Un tiroteig deixa sis morts a Guanajuato
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un enfrontament entre policies i presumptes criminals ocorregut aquest dimecres a l’estat mexicà de Guanajuato, centre del país, va deixar com a saldo sis morts, entre ells un agent de la policia. «El Govern de Guanajuato lamenta profundament la mort de l’agent i expressa la seva solidaritat amb la família», va dir la Secretaria de Seguretat Pública local a través d’un comunicat.

Els fets van ocórrer aquest dimecres al petit municipi de Silao, amb 203.000 habitants i ubicat a només 15 quilòmetres de León, la ciutat més gran de l’Estat i la tercera més poblada de Mèxic. L’enfrontament va passar després que un policia de les Forces de Seguretat Pública de l’Estat (FSPE), que estava en el seu dia de descans, fos tret del seu domicili per cinc subjectes armats. «Els subjectes van pujar per la força l’agent a un vehicle color gris i van emprendre la fugida cap a la comunitat Los Rodríguez», va detallar la Secretaria de Seguretat Pública.

Veïns de la zona van reportar el succés al sistema d’emergències, així que agents estatals van acudir a l’esmentada comunitat i van observar el moment en què el comando armat va baixar del vehicle per tirar el cos del policia raptat. A l’adonar-se de la presència dels policies estatals, els criminals van intentar fugir a peu entre sembrats, la qual cosa va derivar en un enfrontament a trets que va deixar cinc morts.

Notícies relacionades

Al lloc també van ser assegurades tres pistoles, dues armes llargues, un marro (eina) de metall i el vehicle en el qual es traslladaven els delinqüents. A més, es va reportar que un menor d’edat, aliè als fets, va resultar ferit per una tret.

Des del 2018, Guanajuato s’ha posicionat com la zona més violenta de Mèxic, en gran part producte de la disputa territorial entre grups del crim organitzat. L’any passat l’Estat va comptabilitzar 4.490 víctimes d’homicidi dolós, dels quals el 92% van tenir alguna relació amb el crim organitzat, d’acord amb les autoritats locals.

Temes:

Mèxic Tirotejos