Covid-19

El Brasil registra gairebé 4.000 morts i 90.000 nous casos en un dia

  • El Brasil detecta una nova variant del coronavirus similar a la sud-africana a les seves fronteres

El Brasil registra gairebé 4.000 morts i 90.000 nous casos en un dia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Brasil marca un nou rècord aquest dimecres en el balanç de dades del coronavirus al registrar 3.869 morts i 90.638 nous casos per coronavirus en l’última jornada. Durant el mes de març han mort 66.868 persones per la malaltia, i es converteix el segon mes amb més morts des de l’inici de la pandèmia al país i la mitjana de víctimes mortals en l’última setmana va arribar a la pitjor xifra registrada amb 2.971, segons el portal G1. Amb aquestes noves dades, el Brasil ha arribat a la xifra de 321.515 morts i 12.748.747 positius des que va esclatar la pandèmia. D’altra banda, la cartera de Salut brasilera ha informat que 18.529.603 dosis de la vacuna contra la Covid-19 han sigut administrades arreu del país.

Al Brasil s’estan utilitzant les vacunes de AstraZeneca i Coronavac, però des d’aquest dimecres l’Agència Nacional de Vigilància Sanitaria (Anvisa) ha aprovat la sol·licitud d’ús d’emergència de la vacuna contra la Covid-19 de la farmacèutica Johnson & Johnson.

Nova variant de coronavirus al Brasil

Notícies relacionades

El director del Centre de contingència de coronavirus del Brasil, Paulo Menezes, ha anunciat aquest dimecres la identificació per primera vegada d’una variant sud-africana de la Covid-19 al país.

La variant va ser detectada en una dona de 34 anys, que va presentar símptomes lleus i que no havia viatjat recentment, per la qual cosa el director de l’Institut Butantan, Dimas Covas, ha indicat que malgrat que la variant és similar a la de Sud-àfrica, la primera hipòtesi és que es tracta d’una nova variant, segons informa G1. «Com que no hi ha antecedents de viatges o contacte amb viatgers de Sud-àfrica això porta a concloure que sigui una nova mutació de la sud-africana», ha explicat Covas.