El va deixar cec d’un tret

Detenen un sospitós de segrestar, violar i disparar a un nen a Miami

  • La policia investiga si hi ha relació entre altres víctimes i el sospitós, Aliex Santiesteban

Detenen un sospitós de segrestar, violar i disparar a un nen a Miami
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia del comtat de Miami-Dade, al sud-est de Florida (EUA), va detenir aquest dimarts un home hispà de 34 anys com a presumpte autor del segrest, violació i d’haver disparat un nen de 12 anys el cap de setmana passat. Aliex Santiesteban va ser detingut de matinada a prop del centre de Miami i va comparèixer en una cort judicial acusat d’intent d’homicidi greu, segrest d’un nen menor de 13 anys i agressió sexual amb una arma mortal. La cort va determinar que es mantingués en una presó del comtat de Miami-Dade sense dret a fiança.

En una roda de premsa, Brian Rafky, cap de l’Oficina de Víctimes Especials del departament de policia de Miami-Dade, va revelar aquest dimarts que diverses pistes i proves van portar a l’arrest de Santiesteban. Des d’«un bon treball policial a l’antiga» fins a proves de l’ADN i altres anàlisis forenses es van utilitzar per localitzar el sospitós ràpidament.

Mitjans locals havien dit aquest dilluns que la policia estava rere la pista d’un llatí de raça blanca i de 30 a 40 anys com a sospitós de ser l’autor de l’ocorregut la matinada de dissabte passat.

D’acord amb les autoritats, el menor caminava pel carrer al barri de Brownsville, al nord-oest del comtat, entre les 2 i les 3 de la matinada de dissabte quan un «home hispà alt i amb cabell llarg i arrissat» se li va acostar en un vehicle negre i el va forçar a pujar-hi. Posteriorment, l’home va conduir fins a un lloc abandonat «on va agredir sexualment i va disparar al menor», a qui posteriorment va deixar al carrer, segons un comunicat de la policia de Miami-Dade.

El portaveu de la policia de Miami-Dade, Alvaro Zabaleta, va dir que, com que el nen es va resistir a l’agressió, l’home li va disparar a la cara abans de fer-lo fora de l’automòbil. El menor va quedar cec com a conseqüència del tret i va haver de caminar ajudant-se amb el tacte fins que una persona el va socórrer i el va dirigir a un celler pròxim, on altres transeünts van trucar al telèfon d’emergència 911. Un vídeo captat per una càmera de seguretat mostra el menor sagnant i caminant cap a la cantonada on s’ubica el celler fins que cau esvaït mentre una persona al seu costat truca per telèfon. La gravació mostra un altre transeünt que li proporciona aigua i una tovallola mentre esperen que arribin els serveis d’emergència. Un home identificat com Johnny va declarar al canal local WPLG que va sentir com el nen demanava ajuda i el va acompanyar fins al celler, ja que ell no tenia telèfon. «El vaig portar a la botiga perquè poguessin trucar a la policia per ell. Estava conscient, després va caure a la vorera i va dir que li havien disparat», va declarar l’home.

Notícies relacionades

Els agents policials i bombers que van arribar al lloc van atendre el nen, que va ser traslladat en situació crítica a un hospital local, tot i que el portaveu de la policia va assenyalar dilluns que es trobava en condició estable, tot i que li queda «camí per recórrer» per recuperar-se. El portaveu va explicar que el nen s’havia escapat de casa per anar a visitar uns amics i que havia deixat coixins sota els llençols perquè semblés que era al llit. Anava de camí a casa quan va ser abordat per Santiesteban. «Si aquest individu és tan descarat per fer això, Déu sap què més està disposat a fer», va dir Zabaleta en roda de premsa. «Com més temps continuï lliure aquesta persona, més temps estaran insegurs els nostres fills en aquesta zona».

La policia va assenyalar que la investigació es manté oberta mentre treballen per determinar si hi ha connexió entre Santiesteban i altres víctimes en el passat.