Cultura política sexista

Destituïts dos membres del Govern australià per un escàndol de violacions

  • El primer ministre, el conservador Scott Morrison, cessa dos pesos pesants del seu Executiu, la ministra de Defensa –Linda Reynolds– i el fiscal general, Christian Porter

  • Una dona va denunciar haver sigut violada a l’oficina del Parlament de la titular de Defensa, mentre que el fiscal ha sigut acusat d’haver violat el 1988 una jove de 16 anys

Destituïts dos membres del Govern australià per un escàndol de violacions
1
Es llegeix en minuts

El primer ministre australià, el conservador Scott Morrison, ha destituït aquest dilluns dos pesos pesants del seu govern i els ha degradat en la jerarquia a carteres de menys importància, arran d’un escàndol de violacions.

La ministra de Defensa, Linda Reynolds, i el fiscal general, Christian Porter, que és el principal assessor jurídic del Govern, han sigut destituïts de les seves carteres, ha anunciat Morrison.

El primer ministre també ha anunciat la promoció de diverses dones a l’Executiu i ha afirmat que el seu nou equip compta amb la representació femenina» «més gran en la història del Govern australià.

El dirigent conservador feia diverses setmanes que estava sota creixents pressions a causa de diversos casos que van exposar a la llum pública el sexisme de la cultura política australiana i que van provocar manifestacions a tot el país.

Una antiga funcionària del Govern, Brittany Higgins, va assegurar el mes passat que el 2019 va ser violada per un col·lega a l’oficina del Parlament de Reynolds, que en l’època era ministra d’Indústria de Defensa.

Convertida en ministra de Defensa, Reynolds va ser criticada per la forma en què el seu gabinet va gestionar en l’època les acusacions de la noia.

A principis de març, Porter va ser acusat d’haver violat el 1988 una companya d’estudis de 16 anys, cosa que nega de ple. La presumpta víctima va morir l’any passat.

Els dos ministres feia diverses setmanes que estaven de baixa i el primer ministre havia assegurat que tornarien als seus càrrecs.

Amb la remodelació, segueixen al govern, però han sigut degradats. Reynolds recupera la cartera de Serveis Governamentals, i Porter, la d’Indústria, Ciència i Tecnologia.

Notícies relacionades

Es desconeix si aquest canvi servirà per calmar la indignació d’una part de la societat.

Desenes de milers de persones s’havien manifestat a mitjans de març per la igualtat de sexes, i contra la violència i l’assetjament sexual.

Temes:

Austràlia