A Neira

Un ensorrament en una mina d’or atrapa a almenys 15 miners a Colòmbia

  • Un lliscament va provocar que el jaciment s’inundés al ser a prop del riu Cauca

Un ensorrament en una mina d’or atrapa a almenys 15 miners a Colòmbia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats colombianes indaguen l’accident de 15 miners que van quedar atrapats per un ensorrament en una mina d’or del municipi de Neira, departament de Caldas (centre), segons van informar aquest divendres fonts oficials.

El director de l’Agència Nacional de Mineria (ANM), Juan Miguel Durán, va assegurar que es va activar el protocol d’atenció d’emergències per l’accident, que va succeir en una mina subterrània «on s’estimen 15 miners desapareguts». «Es va desplaçar fins a la zona un equip de salvament miner de l’Agència Nacional de Mineria», va afegir el funcionari a Twitter.

La Secretaria de Medi Ambient de Caldes va detallar que el lliscament va succeir a la sendera (llogarret) El Bosque. «D’acord amb informació preliminar d’autoritats hi podria haver miners atrapats a la zona. L’equip de Bombers es desplaça al lloc de l’emergència», va expressar aquest organisme a les seves xarxes socials.

L’emergència, van detallar a Efe autoritats de la regió, és atesa pels bombers de la localitat d’Irra, al veí departament de Risaralda, que està més pròxim a la zona de l’accident que la capçalera municipal de Neira.

Igualment a la zona també s’han desplaçat els organismes de socors, l’Exèrcit, la policia i funcionaris de l’Alcaldia de Neira, un municipi cafeter que està enclavat a la Serralada Central colombiana.

Notícies relacionades

Els socorristes portaran a la zona motobombes per treure aigua de la mina, que, pel que sembla, es va inundar, perquè està ubicada molt a prop del riu Cauca, el segon en importància de Colòmbia.

El passat 20 de febrer tres persones van morir i dues més van resultar ferides en un altre accident en una mina del municipi de Buriticá, al departament d’Antioquia (nord-oest).

Temes:

Colòmbia