Immigració

Un menor mor a la frontera mexicana amb els EUA

  • Va ser trobat al riu Grande al costat de la seva mare i el seu germà, tots ells inconscients

Un menor mor a la frontera mexicana amb els EUA
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen migrant de 9 anys va morir després de ser trobat inconscient per agents fronterers nord-americans al riu Grande, que divideix els Estats Units i Mèxic, segons es va informar aquest dijous. El nen va ser trobat amb la seva mare i un germà de 3 anys, tots dos també inconscients, en una illa del costat mexicà del riu per la zona de Del Río (Texas) el passat dia 20, d’acord amb un comunicat de la Patrulla Fronterera dels Estats Units. Els agents van administrar primers auxilis i van traslladar els migrants a territori nord-americà, on la dona i el més petit dels nens van recuperar la consciència. L’altre menor, no obstant, no es va despertar i va ser declarat mort més tard per professionals mèdics a Eagle Pass (Texas). La mare té nacionalitat guatemalenca i els seus dos fills, mexicana.

Notícies relacionades

La Patrulla Fronterera no va aportar en el seu comunicat més detalls sobre les causes de la mort o les circumstàncies del succés.

La frontera viu en les últimes setmanes un creixement en l’arribada de migrants, molts d’ells menors no acompanyats o famílies. Segons fonts governamentals citades pels mitjans, la Patrulla Fronterera té sota la seva custòdia al voltant de 5.000 menors d’edat, mentre que els albergs del Departament de Salut acullen actualment uns 15.000 nens que han travessat la frontera sense companyia dels seus pares, mares o tutors legals.