Per ajudar a «acceptar la pèrdua»

Nova Zelanda aprova ‘baixes per dol’ per a avortaments espontanis i pèrdues prepart

  • Els permisos, de tres dies, pretenen ajudar les famílies a passar pel dol sense haver d’agafar una baixa per malaltia

  • El projecte de llei no s’aplicarà a les dones que interrompin un embaràs mitjançant un avortament voluntari

Nova Zelanda aprova ‘baixes per dol’ per a avortaments espontanis i pèrdues prepart
1
Es llegeix en minuts

Nova Zelanda s’ha convertit aquest dimarts en el segon país del món, després de l’Índia, a aprovar una ‘baixa per dol’ per a famílies que perdin els seus fills abans del part o pateixin avortaments espontanis durant la gestació. La mesura, que va ser aprovada unànimement al Parlament, va ser proposada per ajudar les famílies a superar la pèrdua.

La diputada Ginny Andersen va presentar el projecte de llei després d’assegurar que una de cada quatre dones a Nova Zelanda ha patit un avortament espontani i que esperava que la nova llei els proporcioni d’ara endavant «temps per acceptar la seva pèrdua sense haver de recórrer a una llicència per malaltia».

«El dolor que es té després d’un avortament espontani no és una malaltia; és una pèrdua», ha defensat la diputada dels Verds. «Aquesta pèrdua demana temps: temps per recuperar-se físicament, temps per recuperar-se mentalment, i temps per recuperar-se amb un company». La legislació s’aplicarà a les mares, les seves parelles i als pares que optin per tenir un fill mitjançant adopció o subrogació.

Notícies relacionades

«És una experiència increïblement normal, però normal no significa fàcil. No significa sense dolor. Durant molt temps, a través del silenci i l’estigma, hem obligat les dones, principalment les dones, a fingir que no ha passat», ha dit la diputada durant el seu discurs.

El projecte de llei no s’aplicarà a les dones que interrompin un embaràs mitjançant un avortament voluntari. La diputada nacionalista Erica Stanford va dir que si bé recolzava el projecte de llei, «el dolor, l’angoixa i el trauma experimentat durant un avortament i el fet que no estigui inclòs en aquest projecte de llei em fan sentir incòmoda, personalment incòmoda».