Assaig militar

Corea del Nord llança projectils no identificats cap al mar

  • Les autoritats japoneses van indicar que podria tractar-se de míssils balístics de curt abast

corea-del-norte-misiles

corea-del-norte-misiles

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Corea del Nord va disparar aquest dimecres dos projectils «no identificats» des de la seva costa oriental cap al mar, va informar l’Exèrcit sud-coreà, mentre el Govern nipó va indicar que podria tractar-se de dos míssils balístics.

Després d’un primer i breu comunicat en què amb prou feines facilitava detalls, l’Estat Major Conjunt sud-coreà (JCS) va ampliar la informació indicant: «Corea del Nord va disparar dos projectils no identificats des de la província de Hamgyong del Sud aquest matí», i que Seül i Washington estan «analitzant informació addicional». Per la seva banda, les autoritats japoneses van dir que la prova va tenir lloc cap a les 7.09 hora local (22.09 GMT de dimarts) i que els projectils no van caure a les seves aigües territorials.

Es tracta del segon assaig d’armes que realitza el règim en una setmana després de provar dos míssils de creuer diumenge passat en un moment marcat per les pressions nord-coreanes per reprendre el diàleg sobre desnuclearització mentre Washington porta a terme una revisió de la seva estratègia per lidiar amb Corea del Nord.

Les autoritats nipones creuen que la prova armamentística va incloure dos míssils i que eren projectils balístics de curt abast, segons va dir un oficial de l’Executiu als mitjans locals abans d’una reunió d’emergència del Ministeri de Defensa. «Estem analitzant tota la informació disponible i mirant de confirmar la seguretat marítima i aèria al nostre territori», va dir el primer ministre del Japó, Yoshihide Suga, que també va assenyalar que l’Executiu «s’ha preparat per prendre totes les mesures possibles en resposta a la situació».

Notícies relacionades

L’última vegada que Corea del Nord va provar projectils amb una trajectòria balística va ser el 29 de març de l’any passat, quan va realitzar proves amb l’anomenat sistema KN-25, descrit pel règim nord-coreà com una llançadora múltiple de coets «supergran». No obstant, la mida i l’abast (tenen un rang de més de 300 quilòmetres) dels projectils que dispara aquest sistema, que podria haver sigut provat avui de nou, fa que es classifiquin com a míssils balístics de curt abast (SRBM) i no com una peça d’artilleria.

A partir d’una moratòria autoimposada per facilitar el diàleg amb els EUA, Corea del Nord porta sense provar míssils balístics d’abast intercontinental (ICBM) des del novembre del 2017, i la seva última prova nuclear data del setembre d’aquell any.