Crisi sanitària global

Merkel retira el confinament pactat per Setmana Santa davant les crítiques

Merkel retira el confinament pactat per Setmana Santa davant les crítiques
1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

La cancellera d’Alemanya, Angela Merkel, ha fet marxa enrere en el confinament estricte de cinc dies anunciat per Setmana Santa després de les crítiques rebudes en les últimes hores per la falta de claredat sobre els elements clau de l’esmentat pla.

Tot just 24 hores després del primer anunci, que va arribar després d’una reunió maratoniana, Merkel ha confirmat el canvi en una reunió convocada d’urgència aquest dimecres amb els principals responsables polítics dels estats federats, segons fonts coneixedores d’aquesta reunió consultades per l’agència de notícies DPA.

Les autoritats alemanyes havien pactat que, entre l’1 i el 5 d’abril, s’endurissin encara més les actuals restriccions, en vigor, d’entrada, fins al 18 d’abril. Durant els cinc dies especials, estava previst que tanquessin pràcticament tots els comerços i es limitessin les reunions.

Les autoritats d’Alemanya han confirmat aquest dimecres prop de 250 morts per coronavirus durant l’últim dia, amb la qual cosa el país europeu supera el llindar dels 75.000 morts en el marc de la pandèmia, segons les dades obtingudes per l’Institut Robert Koch.

L’organisme, l’ens governamental encarregat del control de malalties infeccioses, ha manifestat que durant les últimes 24 hores s’han detectat 15.813 casos i 248 defuncions, fet que situa els totals en 2.690.523 i 75.212, respectivament.

Notícies relacionades

Així mateix, ha assenyalat que la taxa d’incidència acumulada durant els últims set dies és de 108,1 casos per cada 100.000 habitants, amb 89.940 contagis durant l’última setmana i prop de 170.000 casos actius. Després de diverses setmanes de descens, aquest indicador ha tornat a ascendir els últims dies.

D’altra banda, ha xifrat en 2.445.300 el total de persones recuperades fins ara de la Covid-19, la malaltia causada pel nou coronavirus, incloent-hi unes 11.600 durant les últimes 24 hores.