Restitució del candidat

El Tribunal Suprem del Brasil declara parcial el jutge que va condemnar a Lula

El Tribunal Suprem del Brasil declara parcial el jutge que va condemnar a Lula
1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

La cort suprema del Brasil va considerar aquest dimarts que el jutge Sergio Moro va actuar amb «parcialitat» en el judici que va portar a la primera condemna de l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva per denúncies de corrupció.

La segona sala del Suprem Tribunal Federal (STF) va prendre aquesta decisió per tres vots a dos, després d’un canvi a últim moment de la posició d’una de les seves magistrades, Carmen Lúcia, que inicialment havia rebutjat la demanda presentada pels advocats del líder de l’esquerra.

Notícies relacionades

Lula havia presentat una demanda d’‘habeas corpus’ contra el jutge i exministre de Justícia Sergio Moro, a qui va acusar de parcialitat durant el judici per corrupció que es va celebrar contra ell, després de la publicació d’una sèrie de missatges telefònics en els quals es pot llegir com el jutge, al capdavant del cas Lava Jato, guiava l’acusació i fins i tot proposava testimonis contra l’expresident brasiler.

Lula va ingressar a la presó el 7 d’abril del 2018. La seva condemna va suposar a més la seva inhabilitació com a candidat presidencial quan era el favorit a les enquestes per a les presidencials del 7 d’octubre d’aquell any, que finalment van ser per a Jair Bolsonaro.

Temes:

Brasil