I gairebé 2.700 detinguts

La repressió a Birmània ha provocat ja 261 morts en les protestes

  • L’activitat dels militars ha causat aquest dilluns quatre morts, incloent-hi la d’un nen de 13 anys

La repressió a Birmània ha provocat ja 261 morts en les protestes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació d’Ajuda als Presos Polítics (AAPP) estima que són 261 els morts després d’una altra jornada de repressió per part de la junta militar en les protestes que s’han desencadenat pel cop d’estat a Birmània.

Quatre persones més han mort, entre elles un nen de 13 anys, al municipi Chanmyathazi, a la ciutat de Mandalay, al nord del país, aquest dilluns en una sèrie de batudes en què les forces de seguretat de la junta militar han obert foc, deixant, a més, 40 ferits, segons el mitjà independent ‘The Irrawaddy’.

Els militars han aplanat alguns barris residencials de la ciutat per eliminar els bloquejos de carreteres preparats per alguns residents que s’han unit a les protestes. En la seva intervenció, les autoritats han utilitzat bales de goma i granades paralitzants per reprimir aquells civils que s’hi oposaven, segons informa ‘The Irawaddy’. A més, les forces de seguretat han calat foc a diversos vehicles de residents als districtes on s’han desenvolupat les batudes. «No només estan matant els manifestants contra el cop. També estan matant civils a tot arreu», ha lamentat una manifestant, per denunciar que la seva família «no està segura a casa». «Els militars són veritables terroristes», ha afegit.

A aquests morts s’hi sumen vuit, entre els quals un menor de 16 anys, en una altra batuda que es va fer diumenge a la nit al mateix municipi, una acció que també ha deixat una trentena de ferits per l’ús de bales reals, segons el mateix mitjà.

Notícies relacionades

Mentre les protestes continuen, són 2.682 els detinguts des que va començar el cop, mentre que 2.302 persones estan sent perseguides activament, tal com recull l’últim balanç d’AAPP. En aquest context, els Estats Units han anunciat aquest dilluns sancions contra diversos oficials d’alt rang per la repressió contra els manifestants que continuen mobilitzant-se al país asiàtic contra el cop d’estat del passat 1 de febrer. En concret, entre els individus sancionats estan el cap de la Policia birmana, Than Hlaing, nomenat per al càrrec l’endemà del cop d’estat, i el comandant de l’Oficina d’Operacions Especials, el tinent general Aung Soe. Així mateix, esmenta les divisions d’infanteria lleugera 33a i 77a.

Washington ha destacat que aquestes sancions estan coordinades amb la Unió Europea, que també ha sancionat onze ciutadans birmans relacionats amb el cop d’estat i la violència de les forces de seguretat. El Regne Unit i el Canadà també han publicat sancions.

Temes:

Birmània