Crisi sanitària global

Macron crida a vacunar «matí, tarda i nit»

França començarà el tractament a les persones d’entre 70 i 75 anys dissabte

1
Es llegeix en minuts

França estendrà la vacunació contra la Covid a persones entre 70 i 75 anys sense comorbiditat a partir de dissabte, segons ha anunciat el president francès, Emmanuel Macron, mentre visitava un centre de vacunació a Valenciennes (nord). «Farem dues coses per accelerar des d’aquest dissabte», ha dit al gimnàs de l’escola Jean Mineur transformada en centre de vacunació. Macron ha insistit en la importància d’accelerar el ritme de vacunació i vacunar «matí, tarda i nit», cada dia.

«El primer és l’establiment d’un número de telèfon exclusiu per recollir els majors de 75 anys que encara no s’han vacunat i a tots els que no han pogut concertar cita», ha especificat. I ha afegit: «Obrirem la vacunació als 70-75 anys». «Vull que les coses s’organitzin d’una manera molt metòdica, desglossada per grups d’edat», ha dit. «És una cursa de velocitat», ha afegit el president, i ha precisat que l’Estat enviaria «més dosis» als Alts de França «perquè la regió està molt afectada».

Objectiu, 10 milions

Notícies relacionades

Macron ha reafirmat que l’objectiu és haver vacunat 10 milions de persones a mitjans d’abril, cosa que «permetrà protegir els més fràgils, els més grans i els que pateixen diabetis o són obesos, i reduir la pressió sobre el sistema hospitalari». A la seva arribada al centre, ha parlat amb els funcionaris electes locals, entre ells el president (ex-LR) dels Alts de França, Xavier Bertrand, que havia declarat dilluns que «els sis milions d’habitants dels Alts de França esperaven «un màxim de vacunes i al més aviat possible».

Durant un intercanvi d’impressions amb una dona que esperava vacuna i que insistia en la necessitat que tots «siguin raonables», el cap d’estat va destacar: «La immensa majoria dels nostres conciutadans són raonables». «La gent està preocupada i espantada, sempre hi ha gent que és irresponsable, cal intentar sancionar-la», ha afegit, dos dies després de la celebració d’un carnaval prohibit a Marsella.