Més contagioses

Científics del Brasil avisen de mutacions en variants noves de Covid

  • Alerten d’una «evolució i adaptació natural» del virus a l’haver-hi més gent amb anticossos

AME1175. MANAOS (BRASIL), 20/05/2020.- Profesionales de la salud ayudan este miércoles a un paciente de COVID-19 en el Hospital Municipal de Campaña Gilberto Novaes, en la ciudad de Manaos, Amazonas (Brasil). El hospital tiene dos unidades de cuidados intensivos, dos unidades de cuidados intermedios y 17 salas y está actualmente a su máxima ocupación. EFE/ RAPHAEL ALVES

AME1175. MANAOS (BRASIL), 20/05/2020.- Profesionales de la salud ayudan este miércoles a un paciente de COVID-19 en el Hospital Municipal de Campaña Gilberto Novaes, en la ciudad de Manaos, Amazonas (Brasil). El hospital tiene dos unidades de cuidados intensivos, dos unidades de cuidados intermedios y 17 salas y está actualmente a su máxima ocupación. EFE/ RAPHAEL ALVES / RAPHAEL ALVES (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Científics brasilers van alertar en un article publicat aquest dilluns que pot ser que ja existeixin mutacions de les noves variants de coronavirus que circulen pel país, que s’ha convertit en l’epicentre global de la pandèmia. L’article recull els resultats d’un estudi realitzat per especialistes de la Fundació Oswaldo Cruz (FioCruz), considerat el centre d’investigació científica més gran de l’Amèrica Llatina, i diu que s’han detectat «mutacions preocupants» en cinc dels 27 estats del Brasil: Amazones, Bahia, Maranhão, Paranà i Rondônia. «La transmissió continua generalitzada del SARS-CoV-2 al Brasil està generant nous llinatges virals que poden ser més resistents a la neutralització» que les variants anteriors, assenyala l’informe elaborat per experts de la FioCruz, que té la seu a Rio de Janeiro.

Notícies relacionades

L’article va ser publicat al portal MedRxiv, especialitzat en informació mèdica i investigació clínica, per tal que les dades fossin revisades per científics de tot el món. La principal conclusió és que el SARS-CoV-2 pot estar «evolucionant cap a la generació de noves variants» que serien més transmissibles i, per tant, més perilloses que les anteriors. «Podem ser davant d’un procés d’evolució i d’adaptació natural (del virus) davant de l’escenari d’un augment del nombre de persones amb anticossos», assenyala l’estudi.

La pandèmia al Brasil es troba des de fa setmanes en una fase descontrolada, amb un fort augment del número de morts i de contagis, que en part ha sigut atribuït a la virulència d’una nova variant de Covid-19 sorgida a l’Amazònia, coneguda com a P.1 i considerada tres vegades més infecciosa que l’original. Segons les últimes dades oficials, difoses aquest mateix dilluns, durant les últimes 24 hores es van registrar al país 1.383 morts i 49.293 nous casos, amb la qual cosa el total de defuncions arriba ara a 295.425, amb més de 12 milions de contagis.