També cinc ferits

Almenys quatre morts en un atac suïcida a la Xina

  • S’especula si està relacionat amb els plans locals d’expropiar propietats per demolir-les

Almenys quatre morts en un atac suïcida a la Xina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys quatre persones van morir i cinc més van resultar ferides després d’un atac suïcida amb explosius contra un edifici governamental en una localitat de la província sud-oriental xinesa de Canton. Segons va informar ahir a la nit la Policia del districte de Panyu, situat al terme municipal de Canton, la capital provincial. El fet es va produir cap a les 10.00 h (02.00 GMT) d’aquest dilluns al llogaret de Mingjing.

Les indagacions preliminars apunten que un home de 59 anys anomenat Hu va entrar a l’edifici amb «substàncies combustibles i explosives» i les va fer detonar. Va morir a l’acte i va fer que quatre persones més perdessin la vida.

Notícies relacionades

Les imatges publicades per la premsa local mostren les dependències plenes de runa i una àmplia presència de forces de seguretat, bombers i personal sanitari a la zona després dels fets. Els ferits van ser traslladats a centres mèdics per ser tractats i les autoritats han obert una investigació sobre els fets.

Segons el portal Tencent News, a les xarxes socials s’especula que les raons de Hu per portar a terme l’atac podrien estar relacionades amb plans de les autoritats locals d’expropiar propietats per a la seva demolició, tot i que encara no s’ha produït cap confirmació oficial al respecte.

Temes:

Xina