Assalt terrorista

Almenys 137 morts en un atac armat al Níger

  • Els assaltants van arribar en motocicletes i van disparar als habitants de tres aldees

Almenys 137 morts en un atac armat al Níger
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 137 persones han mort en un atac perpetrat per individus armats contra diverses aldees de la regió de Tahoua, al nord-oest del Níger, a prop de la frontera amb Mali, segons ha informat un portaveu del Govern. Els poblets de la zona van ser atacats diumenge per individus no identificats, segons ha explicat el portaveu del Govern, Abdoulraman Zakaria, que ha destacat que ja s’ha enviat un contingent militar que s’ha enfrontat als assaltants.

Fonts de les forces de seguretat citades per l’emissora RFI han confirmat l’atac i almenys 130 morts, unes xifres que podrien incrementar-se. Desenes d’assaltants van arribar en motocicleta i van atacar Intazayene, Woursanat i Bakorat. En els dos primers casos, els atacants van disparar a les persones que eren als pous mentre donaven aigua als seus animals. Gran part de les víctimes serien desplaçats interns.

Notícies relacionades

El Govern nigerí ha decretat un dol nacional de tres dies a partir d’aquest dimarts 23 de març, després de qualificar aquest acte com una «barbàrie perpetrada per persones sense fe ni llei», segons recull ‘AcutNiger’. Per la seva banda, el secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, també ha condemnat «enèrgicament» els «menyspreables atemptats perpetrats el 21 de març per homes armats no identificats a la regió de Tahoua». A través del seu portaveu, Stéphane Dujarric, ha traslladat les seves «profundes» condolences a les famílies, mentre que ha reiterat el compromís de l’ONU de «mantenir el recolzament al Níger en els seus esforços per combatre i prevenir el terrorisme i promoure la cohesió social».

La regió del Sahel, i en particular la zona fronterera entre Mali, Burkina Faso i l’oest del Níger, ha experimentat un greu deteriorament de la seguretat com a resultat de les accions dels grups terroristes que hi operen, principalment les filials d’Al-Qaida i Estat Islàmic. La setmana passada 58 persones més van morir al Níger en un atac contra comerciants de la regió de Tillaberi, segons el balanç de les autoritats.

Temes:

Assassinats