Trump planeja tornar a les xarxes socials amb una plataforma pròpia

  • Trump podria llançar també la seva cadena de televisió per captar l’audiència de Fox News

Trump planeja tornar a les xarxes socials amb una plataforma pròpia
1
Es llegeix en minuts

L’expresident nord-americà Donald Trump té previst tornar «aviat» a les xarxes socials amb una plataforma pròpia després de ser vetat de xarxes com Twitter arran de l’assalt dels seus seguidors al Capitoli el 6 de gener passat.

A més d’una xarxa social pròpia, Trump podria llançar la seva cadena de televisió per captar l’audiència de Fox News, després de vetar-la per ser la primera cadena a assenyalar Joe Biden com a vencedor a l’estat clau d’Arizona en la nit electoral.

No obstant, un dels assessors de Trump, Jason Miller, ha explicat aquest diumenge en la mateixa Fox News que la principal prioritat són ara mateix les xarxes socials. Trump «tornarà a les xarxes socials d'aquí a dos o tres mesos amb la seva pròpia plataforma», ha afirmat Miller, que ha destacat que així «redefinirà per complet el joc» i atraurà «desenes de milions» d’usuaris.

«Biaix»

Trump i els seus simpatitzants denuncien un biaix a les principals xarxes socials fins i tot anterior a l’assalt al Capitoli, uns fets que van deixar cinc morts i que van calar profundament en l’imaginari polític nord-americà.

Després de l’assalt, Trump va ser expulsat també de Facebook i Instagram i xarxes considerades de dreta com Gab i Parler han sigut molt criticades i fins i tot estan sent investigades.

Notícies relacionades

Des del relleu a la presidència, el 20 de gener passat, Trump ha limitat dràsticament la seva presència pública i viu a la seva mansió de Mar-a-Lago, a Florida, tot i que manté el seu pols pel control del Partit Republicà amb vista a una possible candidatura presidencial el 2024.

«Té ja més de 20 senadors i més de 50 congressistes truquen o peregrinen fins a Mar-a-Lago», ha destacat Miller, que ha instat els mitjans de comunicació a «prestar atenció aquest dilluns a Geòrgia» perquè Trump tindrà «un enorme recolzament nou».