Crisi sanitària global

Els italians que rebutgin la vacuna d’AstraZeneca podran esperar a una altra opció

Itàlia ha reprès la inoculació amb el sèrum anglosuec després de la suspensió preventiva durant tres dies

1
Es llegeix en minuts

Els italians que es neguin a ser inoculats contra la Covid amb la vacuna d’AstraZeneca tindran una alternativa més endavant, ha dit el cap del consell de salut que assessora el Govern. Itàlia ha reprès l’ús de la vacuna anglosueca divendres després d’una pausa de tres dies a causa de les preocupacions sobre els possibles efectes secundaris de la coagulació de la sang i després que l’organisme de control de medicaments d’Europa donés llum verda.

«Si algú ha de rebre la vacuna AstraZeneca i la rebutja, serà reconsiderat més tard per a una altra vacuna», va dir Franco Locatelli, cap del Consell Superior de Salut d’Itàlia, en una conferència de premsa. A Itàlia, un dels més de dotze d’estats de la Unió Europea que van aturar temporalment l’ús d’AstraZeneca, li preocupa que la confiança del públic en la vacuna hagi minvat malgrat el judici de l’EMA i que això perjudiqui la lenta implementació de la vacuna a Roma.

Notícies relacionades

Giovanni Rezza, un altre membre del consell de Salut d’Itàlia, ha assegurat que no es malgastaria cap vacuna encara que hi hagi dubtes sobre AstraZeneca. Si algunes persones no s’hi presenten, hi haurà llargues llistes d’espera de persones que volen vacunar-se», va dir.

Itàlia va reprendre l’ús d’AstraZeneca en tots els grups d’edat seguint l’informe de l’EMA, juntament amb molts altres països. Alguns han sigut més cautelosos. El regulador mèdic de França el va aprovar només per a persones majors de 55 anys i l’agència de salut de Suècia va dir que la seva suspensió seguia vigent i que prendria «un parell de dies» per decidir què fer.