Al centre del país

Almenys 13 policies morts en una emboscada a Mèxic

  • El crim organitzat va atacar els agents que patrullaven la regió

Almenys 13 policies morts en una emboscada a Mèxic
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una emboscada del crim organitzat va deixar almenys 13 policies morts aquest dijous al central Estat de Mèxic, segons va informar el secretari de Seguretat de la regió, Rodrigo Martínez-Celis. «El comboi feia tasques de patrullatge a la regió justament per al combat de grups delictius que operen en aquesta zona. Fins ara, es té informació sobre la mort de vuit elements de la Secretaria de Seguretat i de cinc elements de la Fiscalia General de Justícia de l’Estat de Mèxic», va informar Martínez-Celis en un vídeo.

El secretari va confirmar que la patrulla emboscada al municipi de Coatepec Harinas va patir un atac de la «delinqüència organitzada». «Aquesta agressió és un afront contra l’estat mexicà. Respondrem amb tota la força i amb el suport de la llei i la legitimitat», va manifestar.

Així mateix, Martínez-Celis va explicar que ja hi ha autoritats federals implicades en l’esclariment dels fets. «En aquest moment es realitzen operatius per terra i aire conjunts amb el suport de la Guàrdia Nacional, la Secretaria de Defensa Nacional, la Secretaria de Marina Armada de Mèxic i el Centre Nacional d’Intel·ligència, a fi d’ubicar i atrapar els agressors», va indicar.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el fiscal general de l’Estat de Mèxic, Alejandro Gómez, va afirmar que ja s’estan fent «les diligències necessàries per a l’aixecament dels cossos i la recopilació dels indicis i dades de prova». «Condemnem aquest arter i covard crim. Les famílies dels servidors públics que van morir aquest dijous tindran tot el suport [...] Anirem per ells i els presentarem davant la justícia», va prometre.

Mèxic va tancar el 2020 amb 34.515 víctimes d’homicidi dolós, una xifra amb prou feines inferior als 34.648 casos del 2019, considerat l’any més violent en la història contemporània del país.

Temes:

Mèxic