Immigració

Un colombià nouvingut als EUA mor sota la custòdia de l’ICE

  • És el quart immigrant que mor detingut per aquesta agència des que va començar l’any fiscal 2021

Un colombià nouvingut als EUA mor sota la custòdia de l’ICE
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un colombià sota custòdia del Servei de Control d’Immigració i Duanes (ICE) va morir dilluns a la nit en un hospital de Texas. És el quart immigrant que mor detingut per aquesta agència des que va començar l’any fiscal 2021, segons van informar les autoritats federals aquest dimecres. L’agència va detallar en un comunicat enviat a Efe que Diego Fernando Gallego Agudelo, de 45 anys, va morir la nit del 15 de març al Valley Baptist Medical Center (VBMC), a Harlingen, Texas.

L’immigrant va ser detingut per l’autoritat migratòria el 2 de març després d’ingressar sense documents als Estats Units a prop d’Hidalgo, Texas. El 3 de març va ser traslladat al Centre de Detenció Port Isabel (PIDC) a Los Fresnos, Texas.

Gallego Agudelo va ser hospitalitzat el 6 de març. No estan clares les causes de la mort del colombià, o si estava contagiat de coronavirus. L’agència no en va detallar la informació. L’ICE va notificar la defunció a la seva pròpia Oficina de Responsabilitat Professional i a l’Oficina de l’Inspector General del Departament de Seguretat Nacional.

Notícies relacionades

Aquest és el quart immigrant sota custòdia de l’ICE que mor des l’inici de l’any fiscal 2021, que va començar l’1 d’octubre passat, i el tercer que mor des que el president Joe Biden va arribar a la Casa Blanca el 20 de gener. Un mexicà de 57 anys que estava sota custòdia de l’ICE va morir el 30 de gener a l’Hospital Regional Piedmont Columbus, a Columbus, estat de Geòrgia. I a principis de febrer va morir un immigrant de les Bahames que estava detingut en una presó de l’ICE a Michigan.

L’agència va remarcar al comunicat que «les morts sota custòdia de l’ICE, estadísticament, són molt poc freqüents i passen en una part molt petita de la mitjana nacional de la població detinguda dels Estats Units».