Afganistan

Almenys 4 morts i 9 ferits en un atac a Kabul

  • Els assaltants van fer detonar una bomba en un autobús del Govern al nord de la capital

zentauroepp53389422 kabul200512101621

zentauroepp53389422 kabul200512101621 / Rahmat Gul

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys quatre funcionaris van morir i nou més van resultar ferits després de la detonació aquest dijous d’una bomba contra un autobús del Govern afganès a Kabul, en el que suposa un nou atac selectiu a l’Afganistan. L’explosió s’ha va produït aquest matí a les 7.22 h (2.52 GMT) al nord de la capital afganesa, quan l’autobús transportava els funcionaris als seus llocs de treball, ha afirmat a EFE el portaveu de la Policia de Kabul, Firdaws Faramarz. «En aquesta explosió han mort quatre persones, entre les quals, una dona, i nou més han resultat ferides», ha detallat el portaveu, que ha afegit que els ferits ja han sigut hospitalitzats.

L’autobús pertanyia al Ministeri de Telecomunicacions i Tecnologia, tot i que al vehicle hi havia també empleats d’altres organismes governamentals, ha explicat Faramarz.

Cap grup armat ha reivindicat l’autoria de l’atemptat.

Aquest és el segon atac contra un autobús del Govern afganès aquesta setmana a Kabul, després que dilluns en una altra explosió van morir cinc persones i 13 més van resultar ferides.

A més, dimarts, un estudiant i el conductor d’un autobús universitari van morir i sis professors van resultar ferits en un atac contra el vehicle, que portava un logo del centre educatiu, a la província del nord de Baghlan.

Atacs selectius

Notícies relacionades

Aquests successos formen part d’una sèrie d’atacs selectius contra civils afganesos en àrees urbanes, que es produeixen sobretot des de la firma de l’històric acord a Doha el febrer de l’any passat entre els Estats Units i els talibans. La majoria de les víctimes d’aquests atacs són civils, inclosos activistes de drets humans, intel·lectuals i periodistes, en molts casos, dones. Kabul ha culpat sempre els talibans d’estar darrere d’aquests atacs selectius, però els insurgents ho neguen i afirmen que és un artifici de les autoritats afganeses per desprestigiar el moviment talibà.

Aquests atacs s’han intensificat encara més en els últims mesos, després de l’inici de les converses intraafganeses al setembre a Doha entre el Govern afganès i els talibans, que busquen posar fi de manera dialogada a gairebé dues dècades de guerra a l’Afganistan. Precisament aquest dijous se celebra a Moscou una conferència multinacional, encapçalada per delegacions d’alt nivell del Govern afganès i els talibans, que esperen desbloquejar les converses de pau intraafganeses a Doha.

Temes:

Afganistan