Accident laboral

Moren 20 persones en l’incendi d’una fàbrica tèxtil a Egipte

L’incendi va esclatar a la fàbrica, ubicada en un edifici de quatre plantes al districte industrial d’Al Obour, al voltant de les 11:00 hora local

Moren 20 persones en l’incendi d’una fàbrica tèxtil a Egipte
1
Es llegeix en minuts

Vint persones van morir i unes altres 24 van resultar ferides en un incendi que es va produir en una fàbrica tèxtil al nord-est d’El Cairo, van informar les autoritats locals després d’haver controlat el foc.

L’incendi va tenir lloc «en una de les fàbriques de confecció de roba» i «fins ara ha provocat la mort de 20 persones (...) i ferides a unes altres 24», va indicar el comunicat del Govern de la província de Qaliubiya, on es troba la planta, en un zona limítrof amb El Cairo.

L’incendi va esclatar a la fàbrica, ubicada en un edifici de quatre plantes al districte industrial d’Al Obour, al voltant les 11:00 hora local i tres hores després les autoritats de Qaliubiya ja el tenien controlat, tot i que no han explicat encara les causes que van provocar el sinistre. El governador provincial, Abdelhamid al-Hayan, va afirmar que s’havia creat «un comitè tècnic d’especialistes per realitzar la inspecció del lloc de l’incendi i dels edificis pròxims», per garantir la seguretat d’aquests.

Poca seguretat laboral

Notícies relacionades

A Egipte són habituals els incendis en fàbriques i tallers, on no solen adoptar-se les mesures de seguretat laboral i les instal·lacions són obsoletes i poc adequades en la major part dels casos.

El 2016 un incendi originat en un antic hotel al barri islàmic d’El Cairo, en ple centre de la ciutat, va deixar tres morts i gairebé 100 persones afectades amb asfíxia a l’estendre’s per comerços i magatzems de fusta, teles i combustible adjacents. I un any després, un altre important incendi en una empresa de productes petroquímics va deixar almenys 44 persones ferides.