El president italià

Mattarella es vacuna contra la Covid a Roma gairebé als 80 anys

  • La vacunació del cap d’Estat arriba només unes hores després que Itàlia superés la xifra dels 100.000 morts pel coronavirus

  • El ministeri italià de Salut va autoritzar l’administració de la vacuna anti-Covid d’AstraZeneca a les persones de més de 65 anys aquest dilluns

Mattarella es vacuna contra la Covid a Roma gairebé als 80 anys
1
Es llegeix en minuts

El cap d’Estat italià, Sergio Mattarella, ha rebut aquest dimarts gairebé als 80 anys la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a l’hospital de malalties infeccioses Spallanzani de Roma, va informar la Presidència. ha sigut tan sols un dia després que aquest dilluns, el Ministeri de Salut italià autoritzés l’administració de la vacuna anti-Covid d’AstraZeneca a les persones de més de 65 anys.

«El president de la República, Sergio Mattarella, a l’estar en marxa a Roma la campanya de vacunació per als nascuts a l’any 1941 i abans, ha sigut sotmès aquest matí a la vacunació anti-Covid a l’Institut Spallanzani», es llegeix en un breu comunicat.

«Vacunar-se és una elecció de responsabilitat, un deure (...) Davant una malaltia tan contagiosa, que provoca tantes morts, és necessari protegir la salut i és necessari protegir la dels altres, familiars, amics, companys», va dir Mattarella, que farà 80 anys el juliol que ve, a l’últim missatge de final d’any.

100.000 morts

La vacunació del cap d’Estat arriba només unes hores després que Itàlia superés la xifra dels 100.000 morts pel coronavirus, a la qual es va referir aquest dilluns el primer ministre, Mario Draghi, en la seva primera intervenció pública després del discurs d’investidura, el 18 de febrer passat.

«Mai hauríem pensat que un any després al recompte oficial de víctimes ens trobaríem al terrible llindar dels 100.000 morts», va dir Draghi, en un vídeo missatge amb què va voler tranquil·litzar els italians: «La pandèmia encara no ha sigut derrotada però, amb l’acceleració del pla de vacunació, la sortida no és lluny».

Notícies relacionades

El primer ministre va afegir que la campanya de vacunació «s’enfortirà significativament en els pròxims dies, es privilegiarà les persones més fràgils i les categories de risc. Esperar el seu torn també és una manera de protegir la salut dels nostres conciutadans més dèbils».

Avui dia, segons les últimes dades oficials, a Itàlia s’han distribuït 5.587.592 dosis, el que suposa el 77,5 % del total de les rebudes i 1.697.225 persones estan immunitzades al rebre les dues que són necessàries. Aquest dimarts, el Ministeri de Defensa italià començarà a distribuir entre les regions les 684.000 dosis d’Astrazeneca arribades ahir a la nit a l’aeroport militar de Pratica di Mare (Roma).