Un any de pandèmia

Itàlia supera els 100.000 morts per coronavirus

  • Aquest mateix dilluns, el ministeri italià de Salut ha autoritzat l’administració de la vacuna anti-Covid d’AstraZeneca a les persones més grans de 65 anys

  • Les autoritats estudien aplicar mesures més restrictives a tot el país a fi de frenar la propagació del virus

Itàlia supera els 100.000 morts per coronavirus
2
Es llegeix en minuts

Itàlia ha superat aquest dilluns el llindar de les 100.000 morts per coronavirus amb un total de 100.103 defuncions, de les quals 318 s’han notificat en les últimes 24 hores. El país transalpí ha arribat a l’esmentada xifra just un any després de l’aparició a la península del virus. El primer ministre, Mario Draghi, ha assegurat que «mai hauríem pensat que un any després, al fer el recompte oficial de víctimes, ens trobaríem en el terrible llindar dels 100.000 morts». 

Les regions més afectades fins ara per la malaltia són la Llombardia (nord), el motor econòmic del país, amb prop de 30.000 de morts, seguida per l’Emília-Romanya (nord, amb gairebé 11.000 morts), després el Piemont i el Vèneto (les dues al nord-est), amb gairebé 10.000 morts cada una. Aquest mateix dilluns, el ministeri italià de Salut ha autoritzat l’administració de la vacuna anti-Covid d’AstraZeneca a les persones més grans de 65 anys.

Accelerar la campanya de vacunació

En un comunicat, el ministeri va precisar que la vacuna podia començar a ser utilitzada en aquest grup de població, excepte en les persones «extremament vulnerables», especialment les que tenen molt poques defenses immunitàries o prenen medicaments que les fan més vulnerables a la Covid-19. El ministre de Salut, Roberto Speranza, havia anunciat diumenge aquesta decisió, una mesura que busca accelerar la campanya de vacunació.

Com altres països europeus, Itàlia ha de fer front a retards en les entregues dels laboratoris. Fins ara, s’han injectat 5,4 milions de dosis, i només 1,65 milions de persones han rebut les dues injeccions necessàries per estar immunitzades. Segons el ministre, Itàlia té per objectiu vacunar «almenys la meitat» de la seva població de 60 milions de persones d’aquí a finals de juny.

Notícies relacionades

En aquest context, les autoritats estudien aplicar mesures més restrictives a tot el país a fi de frenar la propagació del virus i de moment són tres les regions confinades al ser classificades com a «zona vermella», ja que la Campània (sud), amb capital a Nàpols, es va afegir a les també meridionals Basilicata i Molise, on ja s’aplicaven el nivell més sever. 

Des d’aquest dilluns, a més, entorn de 5,7 milions d’estudiants italians hauran de seguir les classes des de casa per l’últim decret del Govern, en vigor fins al 6 d’abril. Les aules es troben tancades a les «zones vermelles» i també a les àrees amb una incidència de més de 250 contagis setmanals per cada 100.000 habitants si així ho decideixen les autoritats.