Assalt a la democràcia

Mor un manifestant a Birmània en les protestes contra el cop militar

L’ONU ha comptabilitzat més de mig centenar de morts durant la repressió

1
Es llegeix en minuts

Un manifestant ha mort aquest divendres després que la policia disparés contra una protesta a Mandalay, la segona ciutat de Birmània, en una nova jornada de mobilitzacions contra la junta militar. El mort és Zaw Myo, una manifestant de 27 anys que participava en una protesta d’enginyers, segons va confirmar a Efe un testimoni.

La dura repressió de les manifestacions contra el cop d’Estat a Birmània de l’1 de febrer havia causat fins dijous 54 morts, tots ells assassinats per les forces militars i policials, segons va comptabilitzar l’Oficina de Drets Humans de l’ONU.

En aquest context de conflicte social, diverses ciutats de Birmània han patit aquest divendres una apagada elèctrica, sense que se sàpiguen de moment les raons, i enmig d’una nova jornada de protestes en contra del cop d’Estat dels militars.

Sense llum ni telèfon

Notícies relacionades

A més del tall elèctric els ciutadans han notat avui també problemes en les connexions telefòniques. Fa setmanes que la junta militar talla cada nit l’accés a internet com a part de les mesures de repressió contra la població, que ha posat en marxa un moviment de desobediència civil contra els uniformats que van aconseguir el poder a través d’un cop d’Estat l’1 de febrer.

Dies després de l’aixecament militar, durant el qual es va detenir part del Govern electe d’Aung San Suu Kyi, la junta militar va tallar l’accés a xarxes socials com a Facebook i Twitter per evitar que els ciutadans s’organitzessin per protestar i compartissin vídeos de batudes i detencions.

Temes:

Birmània