Dades un 50% per sota

L’equip de Cuomo va alterar l’informe sobre morts en geriàtrics a Nova York

  • Van ocultar que havien mort més de 9.000 persones en residències per a la tercera edat

L’equip de Cuomo va alterar l’informe sobre morts en geriàtrics a Nova York
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ajudants del governador de Nova York, Andrew Cuomo, van alterar informes sobre l’impacte de la Covid-19 en geriàtrics per ocultar l’alta mortalitat en aquests centres, la gestió dels quals durant la pandèmia pot acabar amb la carrera d’un dels polítics demòcrates més prometedors, segons informa EFE.

Segons va informar aquest dijous el diari ‘The New York Times’, «alguns dels més alts ajudants del governador» van reescriure un informe sobre l’avenç de la pandèmia fins al juny per ocultar que havien mort més de 9.000 persones en residències per a la tercera edat.

El diari assegura que existeixen documents que mostren que Cuomo estava donant públicament dades de morts en geriàtrics un 50% per sota de les que el proveïa el departament de salut de l’estat durant els primers mesos de la pandèmia i mentre escrivia un llibre en què el polític donava lliçons de com gestionar la greu crisi.

Les noves revelacions són un cop més en la línia de flotació del governador, que a l’estiu era vist com un possible aspirant a un lloc de rellevància en l’àmbit nacional o fins i tot com a candidat presidencial.

La fiscal general de Nova York va revelar a principis d’aquest any que l’Executiu de l’estat havia decidit no informar de milers de morts en residències per a la tercera edat, un número que Cuomo només va publicar després de les indagacions de la fiscalia.

El governador va justificar les seves accions assegurant que ho va fer per evitar que el llavors president, Donald Trump, les utilitzés per llançar atacs contra ell per motivacions polítiques.

Notícies relacionades

Membres del mateix partit de Cuomo a Nova York s’han aixecat contra ell pels seus intents d’ocultar les morts d’avis, la seva gestió en aquests centres i per les seves maneres a l’hora d’imposar la seva voluntat sobre altres líders regionals de manera agressiva.

A més, el governador es troba contra les cordes després que tres dones l’hagin acusat públicament de comportaments inapropiats i assetjament sexual.