Es van resistir violentament

Detenen quatre homes per assassinar un líder empresarial a Mèxic

  • Julio Galindo Pérez va morir l’1 de març al rebre diversos trets

Detenen quatre homes per assassinar un líder empresarial a Mèxic
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Quatre homes, presumptament relacionats amb l’assassinat d’un dirigent empresarial del central estat mexicà de San Luis Potosí, van ser detinguts aquest dimecres, segons va informar la Fiscalia General d’aquesta regió i reporta Efe. Els quatre subjectes van ser detinguts per l’assassinat dilluns de Julio Galindo Pérez, líder de la Confederació Patronal de la República Mexicana (Coparmex).

El fiscal Federico Arturo Garza Herrera va indicar en roda de premsa que la detenció va ocórrer a la localitat de Ciudad Valles quan els homes anaven a bord d’un vehicle de color negre, similar al que es va descriure en l’assassinat de l’empresari, ocorregut l’1 de març. Va relatar que, després del crim, la Policia de Mètodes d’Investigació «va obtenir informació de testimonis i videogravacions, característiques que van permetre detectar el vehicle que van ocupar els agressors».

Garza Herrera va relatar que a les 20.00 hores locals del mateix dia dels fets els agents d’investigació van trobar una camioneta amb les característiques referides i, a l’ordenar l’alto, el conductor va eludir la policia, i tant el conductor com els ocupants es van resistir per mitjans violents a la intervenció policial.

Els detinguts van ser identificats com a Rudy «N» de 34 anys, Ramiro «N» de 34 anys, Abel «N» de 31 i Nicolás «N» de 36 anys, «que van anar assegurats flagrantment, ja que en aquell moment portaven dues armes de foc i droga», així que van ser posats en disposició de l’agent del Ministeri Públic de Ciutat Valls.

El fiscal va explicar que gràcies a les proves de balística es va poder determinar «la coincidència entre una de les armes assegurades i els indicis balístics trobats tant al lloc dels fets com en la necròpsia practicada». Va dir que amb les evidències i altres dades de prova, el Ministeri Públic sol·licitarà les ordres judicials contra dels autors materials «com a probables partícips en el delicte d’homicidi qualificat».

Notícies relacionades

Dilluns, després de l’assassinat, el fiscal va relatar que, segons les primeres investigacions, es va tractar d’una agressió directa. Va dir que al matí la víctima va assistir a reparar un pneumàtic en aquest establiment i quan hi va tornar, acompanyat per una de les seves filles, a recollir la roda, d’un vehicle de color negre va baixar un subjecte armat que va anar directament contra ell, li va disparar fins en tres ocasions i posteriorment va fugir.

El ministeri públic estatal va informar que la víctima va ser traslladada a un hospital per rebre atenció mèdica, on posteriorment va morir.