Auge extremista

El partit d’ultradreta alemany serà vigilat pels serveis secrets

La formació AfD és la principal força opositora al Bundestag

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

El partit ultradretà alemany Alternativa per a Alemanya (AfD), la principal formació opositora al Parlament, ha sigut declarada com a objecte de vigilància dels serveis secrets interns, segons han confirmat fonts de la Intel·ligència del país europeu. L’Oficina Federal de Protecció de la Constitució ha englobat tota l’AfD com un cas sospitós d’extrema dreta. Segons la informació facilitada per l’agència alemanya de notícies DPA, el president de l’organisme, Thomas Haldenwang, ha informat els serveis secrets dels estats federats.

La AfD es va convertir en les eleccions generals del 2017 en el tercer partit amb més representació d’ Alemanya, amb el 12,6% dels vots, i el primer dins dels partits opositors al Bundestag, fet que va provocar una commoció en la classe política del país.

Els serveis secrets alemanys ja van catalogar com a sospitosa d’extrema dreta una ala radical del partit per declaracions xenòfobes. Aquesta ala va ser posteriorment dissolta a nivell oficial, una cosa que també va passar amb una branca regional del partit a l’estat de Brandenburg.

Notícies relacionades

Es tracta de la primera vegada des de la Segona Guerra Mundial que una formació política a Alemanya és sotmesa a tal nivell d’escrutini policial per les seves tendències extremistes.

Els líders d’Alternativa per Alemanya (AfD) acusen de manera constant els immigrants musulmans de ser criminals, ataquen la premsa i qüestionen principis universals de la democràcia.