Crisi sanitària

El Japó demana a la Xina que deixi de fer tests anals de Covid als seus ciutadans

Tòquio argumenta que aquestes proves provoquen «gran dolor psicològic»

El Japó demana a la Xina que deixi de fer tests anals de Covid als seus ciutadans
1
Es llegeix en minuts

El Japó ha sol·licitat a la Xina que deixi de realitzar proves test anals per detectar Covid als ciutadans japonesos, ja que el procediment causa dolor psicològic, ha argumentat dilluns un portaveu del Govern.

El secretari en cap del Gabinet, Katsunobu Kato, ha assegurat que el Govern no ha rebut una resposta que Penkín es disposi a canviar el procediment de prova, per la qual cosa el Japó continuaria demanant a la Xina que canviï la manera de realitzar les proves.

«Alguns japonesos van informar a la nostra ambaixada a la Xina que es van sotmetre a proves de frotis anal que els va causar un gran dolor psicològic», va dir Kato en una conferència de premsa. Les autoritats no van detallar quants ciutadans japonesos van rebre aquestes proves.

Notícies relacionades

Algunes ciutats xineses estan utilitzant mostres preses de l’anus per detectar possibles infeccions per Covid a mesura que la Xina intensifica la detecció per assegurar-se que no es perdi cap portador potencial del nou coronavirus.

El Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina va negar el mes passat que s’hagués requerit als diplomàtics nord-americans al país que se sotmetessin a proves de frotis anal per detectar Covid, després d’informes dels mitjans de comunicació que alguns s’havien queixat del procediment.

Temes:

Japó Xina