Decisió polèmica

El cap de Govern australià rebutja cessar un ministre acusat de violació

  • El nom del membre del Gabinet no ha sigut revelat per protegir la seva presumpció d’innocència

  • La presumpta víctima es va suïcidar l’any passat després de denunciar que va ser agredida el 1988 quan tenia 16 anys

El cap de Govern australià rebutja cessar un ministre acusat de violació
1
Es llegeix en minuts

El primer ministre australià, el conservador Scott Morrison, ha negat que cessi un ministre del seu Govern que ha sigut acusat de violació. Morrison ha justificat la seva decisió afirmant que el membre de l’Executiu «ha negat vigorosament les acusacions» i ha afirmat que el mantindrà en el càrrec mentre s’investiga el cas.

El ministre, que no ha sigut identificat per protegir la seva presumpció d’innocència, ha sigut acusat de violar una adolescent de 16 anys el 1988, abans que ell entrés en política, segons una carta dirigida a Morrison sobre els fets i que es va fer pública divendres a la nit.

La presumpta víctima del ministre, que l’any passat havia denunciat l’incident a la policia de l’estat de Nova Gal·les del Sud, es va treure la vida abans de complir els 50 anys, per la qual cosa el seu cas va ser arxivat arran de la defunció.

«En aquest país tenim un Estat de dret i és adequat que aquestes denúncies siguin referides a la Policia Federal, com s’ha fet. Ells són les persones competents i autoritzades en la gestió d’aquests assumptes de gravetat i sensibilitat», ha apuntat Morrison.

Una altra acusació

La senadora del Partit Verd Sarah Hanson Young va dir dilluns que no descarta la possibilitat de revelar el nom del ministre emparant-se amb els seus privilegis parlamentaris que li concedeixen immunitat judicial. «Hem d’entendre que existeix una crisi d’integritat sobre el Gabinet de Morrison. Mentre l’acusat segueixi impune i es refusi el seu cessament, no sé fins a quin punt aquest Govern es pren seriosament el cas», va dir la senadora a la cadena local ABC.

Notícies relacionades

Per l’advocat Michael Bradley, que representa la presumpta víctima, «l’assumpte no es pot resoldre mitjançant un procés penal», segons va declarar a l’ABC, a l’insistir que «des del punt de vista polític i ètic, les acusacions no poden ignorar-se».

L’Executiu afronta fortes crítiques des que a mitjans de febrer una exassessora del Partit Liberal de Morrison va denunciar haver sigut violada el 2019 per un antic company de feina al Parlament, a la qual van seguir tres denúnciesmés contra aquest home i una altra posterior contra un diputat opositor.

Temes:

Austràlia