I ajuts per menjar

Biden vol donar accés a la vacuna anti-Covid als indocumentats

  • El president va mostrar la seva preocupació per l’arribada massiva de nens a la frontera amb Mèxic

Biden vol donar accés a la vacuna anti-Covid als indocumentats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Joe Biden, va dir aquest divendres en una entrevista amb el canal hispà Univision que s’assegurarà que els immigrants indocumentats rebin la vacuna contra la Covid-19 i prestacions d’ajuda per a menjar.

En l’entrevista amb la periodista Ilia Calderón, del ‘Noticiero Univision’, Biden va ressaltar la importància que «tots» els indocumentats es vacunin, mentre va manifestar la seva preocupació pels «milers de nens no acompanyats» que es troben a la frontera dels EUA amb Mèxic. «Volem ocupar-nos de cada nen que arribi a la frontera», va dir en una part de l’entrevista acompanyat de la seva dona, Jill, qui, com a primera dama, va assegurar que s’«asseguraran que aquests nens estiguin bé i rebin atenció mèdica».

Preguntat per un nou xec de 1.400 dòlars als contribuents, dins del pla d’estímul que impulsa per combatre la crisi de la Covid-19, Biden va dir que confia que estigui llest en una setmana.

Va aprofitar per instar la població que es vacuni i deixi enrere qualsevol reticència o desconfiança sobre l’eficàcia i seguretat de la vacuna. «És segura, ho puc assegurar, posi’s la vacuna si està disponible» a la seva àrea, va exhortar Biden, de 78 anys.

L’entrevista es transmetrà íntegrament el pròxim diumenge en el programa «Al Punto con Jorge Ramos», va anunciar el mateix periodista en l’informatiu d’aquesta tarda.

Calderón va avançar a Ramos que el pròxim dilluns el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, i el seu homòleg nord-americà es reuniran de manera virtual per primera vegada i abordaran assumptes tan vitals com els que incumbeixen la frontera, l’emigració, la cooperació entre els dos països i la Covid-19.

Notícies relacionades

En l’avanç de l’entrevista, que va ser realitzada durant una visita de Biden a Texas, Calderón va comentar que li va preguntar al president sobre el bust del sindicalista hispà César Chávez (1927-1993) que figura al Despatx Oval de la Casa Blanca. El mandatari va respondre a la periodista d’Univision que la figura de l’activista pels drets civils dels hispans és motiu d’«inspiració» per a ell.

Biden va elegir recentment Julie Chávez Rodríguez, neta del sindicalista, com a directora de l’Oficina d’Assumptes Intergovernamentals de la Casa Blanca.