La policia busca 200 fugats

Ascendeixen a 25 els morts pel motí en una presó d’Haití

  • Entre les persones que han perdut la vida hi ha el director del centre penitenciari

Ascendeixen a 25 els morts pel motí en una presó d’Haití
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres el Govern d’Haití ha confirmat la mort de 25 persones per un motí originat aquest dijous en una presó de l’est del país, que inclou entre els morts el director del centre penitenciari, segons informa Europa Press. A més dels morts, centenars de reclusos s’han escapat, dels quals 200 es troben actualment en recerca per la policia i 60 han sigut detinguts.

L’incident ha tingut lloc a la presó de Croix-des-Buquets, considerada una de les més segures del país. Segons el primer ministre, Joseph Joute, un grup d’interns armats va segrestar el cap de la presó, «que lamentablement va perdre la vida», informa el diari ‘Le Nouvelliste’.

El dirigent sospita que hi va poder haver una acció coordinada, ja que a l’escalada de violència dins de la presó també es va sumar el desplegament de persones armades als voltants. «Estem avançant amb la investigació i la policia donarà més informació quan hagi reunit tots els elements», ha dit Joute.

Les autoritats han localitzat els cadàvers de set reclusos fora del penal, si bé una font judicial citada per ‘Le Nouvelliste’ ha apuntat que també hi hauria més víctimes a l’interior.

Notícies relacionades

El Secretari de Comunicació d’Haití, Frantz Exantus, ha confirmat que s’han establert tres comissions per determinar les responsabilitats en aquest motí i portar els culpables davant la justícia, ha recollit ‘Haití Press Network’. A més, Exantus ha destacat que la policia va recuperar cinc armes de calibre 9 mm i dues més de calibre 12 durant les operacions fetes després d’aquesta fuga.

Ens els fugitius hi havia el líder d’una banda, Arnel Joseph, que ha sigut abatut per la policia, segons ha confirmat Exantus.

Temes:

Haití