Van 8 morts i 748 detinguts

La policia birmana carrega contra una protesta nocturna a Rangun

  • La repressió dels militars continua generant tensió, però no amedranta els manifestants

La policia birmana carrega contra una protesta nocturna a Rangun
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Policies i soldats van realitzar batudes nocturnes i van carregar contra una protesta al barri de Tamwe, a Rangun, després d’una jornada de violència en la qual seguidors de la junta militar van agredir manifestants prodemocràtics i periodistes.

Les forces de seguretat van llançar dijous a la nit pots de fum i van carregar contra centenars de persones que es manifestaven contra el nomenament d’un càrrec local per part de la nova junta militar.

Segons mostren vídeos penjats a les xarxes socials, la policia i soldats d’una divisió d’infanteria van carregar amb força per dispersar els manifestants mentre alguns veïns van relatar a Efe que es van produir batudes i detencions nocturnes en un parell de vivendes. Es desconeix de moment si hi va haver ferits durant l’incident o el nombre de detinguts.

Les autoritats birmanes van tornar aquest divendres a restablir la connexió a internet després de tallar-la a la nit durant 12 dies consecutius.

La tensió als carrers de Birmània (Birmània) continua en augment després de l’atac de dijous d’un grup de persones que recolzava el cop d’Estat militar de l’1 de febrer contra manifestants pacífics al centre de Rangun, l’antiga capital del país asiàtic. No obstant, aquests incidents no han aconseguit acovardir tota la població i des de primeres hores del matí milers de birmans es manifesten aquest divendres davant les ambaixades de diversos països del Sud-Est Asiàtic i els Estats Units per demanar que pressionin els militars amb l’objectiu que Birmània torni al camí de la democràcia.

Notícies relacionades

Les protestes en rebuig dels militars, que s’estenen al llarg del país des de fa setmanes, també demanen l’alliberament dels polítics electes arrestats pels uniformats, entre ells la deposada líder Aung San Suu Kyi. L’Associació per a l’Assistència de Presos Políticios (AAPP) indica que des de l’aldarull 748 persones van ser detingudes, incloses 62 que ja han sigut posades en llibertat. L’AAPP també comptabilitza 8 morts, incloent-hi 3 per trets efectuats per la Policia contra les manifestacions, des de l’aixecament militar.

L’Exèrcit va justificar la presa de poder per un suposat frau electoral en els comicis del novembre passat, on observadors internacionals no van detectar cap irregularitat, en els quals va arrasar la Lliga Nacional per a la Democràcia, el partit liderat per Suu Kyi, com ja passar el 2015.

Temes:

Birmània