Ho veu perjudicial per als EUA

Biden revoca la mesura de Trump que vetava els migrants per risc laboral

  • El republicà va ordenar suspendre «l’entrada d’immigrants i no immigrants» al país

zentauroepp49965938 cedar rapids  iowa   september 20  democratic presidential c190921165254

zentauroepp49965938 cedar rapids iowa september 20 democratic presidential c190921165254 / SCOTT OLSON

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Joe Biden, va revocar aquest dimecres una mesura del seu predecessor, Donald Trump, que vetava l’ingrés d’alguns immigrants per considerar-los un «risc per al mercat laboral», entre els quals, els beneficiats amb la loteria de visats i familiars de residents permanents o ciutadans nord-americans.

Amb una altra proclamació publicada per la Casa Blanca, Biden va fer marxa enrere amb efecte immediat a la decisió que Trump va anunciar el 22 d’abril de l’any passat en els primers mesos de la pandèmia del coronavirus, que va colpejar durament l’economia nord-americana i va frenar la generació de llocs de treball.

La decisió de Trump, continguda en la Proclamació 10014, va ser estesa el juny del 2020 i posteriorment el 31 de desembre passat, i ordenava suspendre «l’entrada d’immigrants i no immigrants que presenten un risc per al mercat laboral als EUA durant la recuperació econòmica després del brot del coronavirus».

Però Biden va assenyalar en la seva proclamació d’aquest dimecres que impedir l’arribada d’aquestes persones «no promou els interessos dels Estats Units». «Al contrari –va indicar–, perjudica els Estats Units, fins i tot a l’impedir que certs familiars de ciutadans nord-americans i residents permanent legals es reuneixin amb les seves famílies aquí».

Segons la proclamació de Biden, la decisió del seu antecessor «també perjudica les indústries dels Estats Units que utilitzen talents de tot el món i perjudica les persones que van ser seleccionades per rebre l’oportunitat de sol·licitar, i les que també han rebut, visats d’immigrants a través de la loteria de visats de diversitat de l’any fiscal 2020». «La proclamació 10014 ha impedit que aquestes persones ingressin als Estats Units, cosa que ha provocat, en alguns casos, el retard i la possible pèrdua de la seva oportunitat de rebre visats de diversitat per a l’any fiscal 2020 i de realitzar els seus somnis als Estats Units», va afegir.

Notícies relacionades

A més de rescindir la decisió del Govern passat, Biden va ordenar als secretaris d’Estat, de Treball i de Seguretat Nacional que revisin «qualsevol reglament, ordre, document d’orientació, polítiques i qualsevol altra acció d’acció similar» desenvolupada sota la proclamació revocada i, segons procedeixi, emetin disposicions revisades d’acord amb la política emesa.

Biden, que va assumir el poder el 20 de gener, ha intentat en les seves primeres setmanes al càrrec desfer un entramat de normes adoptades pel seu antecessor per reduir la migració cap als Estats Units, especialment mitjançant beneficis com l’asil.