Només n’han arribat 14.000

L’Equador permet importar vacunes contra la Covid-19 a municipis i empreses privades

El president Lenín Moreno anuncia que ho permetrà si compleixen els requisits sanitaris

L’Equador permet importar vacunes contra la Covid-19 a municipis i empreses privades
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de l’Equador, Lenín Moreno, ha anunciat aquest dimarts que l’Equador permetrà que els municipis i les institucions privades importin vacunes contra la Covid-19, sempre que compleixin els requisits de l’Agència Nacional de Regulació, Control i Vigilància Sanitària (Arcsa), segons informa Europa Press.

Moreno respon així a la petició perquè es permeti la importació per entitats alienes al Govern nacional, segons ha confirmat durant la seva intervenció en el programa de ràdio ‘De frente con el presidente’.

El president ha indicat que ha demanat al ministre de Salut, Juan Carlos Zevallos, organitzar «en els pròxims dies, la possibilitat que s’importin directament vacunes per part dels municipis», tot i que ha indicat que «no totes les farmacèutiques desitgen vendre gent privada».

Els alcaldes de Guayaquil o Quito havien manifestat anteriorment el seu desig de poder adquirir dosi pel seu compte, de fet aquest últim va detallar que disposaria de 20 milions de dòlars del pressupost per a la comprar d’immunitzadors.

Notícies relacionades

El Ministeri de Salut equatorià ha confirmat, fins ara, 275.780 persones contagiades –de les quals 238.817 s’han recuperat– i 10.826 víctimes mortals confirmades.

De moment, només han arribat 14.000 dosis de la vacunacontra la Covid-19 al país llatinoamericà, tot i que està previst que aquest dimecres n’arribin unes altres 17.000 de noves, mentre que Moreno ha atribuït el retard en l’entrega dels immunitzadors a un incompliment de l’acord assolit amb Pfizer.