Cop al tràfic de drogues

Colòmbia captura ‘Dimax’, un dels narcotraficants més buscats del Clan del Golfo

Les autoritats colombianes han donat diversos cops a la banda criminal en els últims temps

Colòmbia captura ‘Dimax’, un dels narcotraficants més buscats del Clan del Golfo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Colòmbia, Iván Duque, ha confirmat aquest dimarts la detenció de Juan Camilo Goes, àlies ‘Dimax’, un dels narcotraficants més buscats del Clan del Golfo, a qui s’atribueixen 35 assassinats només el 2020, segons informa Europa Press.

Segons Duque, les forces de seguretat del país han capturat ‘Dimax’ a Santa Fe d’Antioquia, al departament d’Antioquia, on s’amagava per evitar que s’executés una ordre d’arrest contra ell pel càrrec de concert per delinquir.

‘Dimax’, de 45 anys hauria designat directament per Dairo Antonio Úsuga David, també conegut com a ‘Otoniel’ –el màxim cap del Clan del Golfo–, perquè s’encarregués de les rutes d’enviament de cocaïna des de la regió d’Urabá cap a l’Amèrica Central i els Estats Units, segons detalla ‘El Temps’.

Per informació que portés fins a la seva captura les autoritats oferien fins a 200 milions de pesos (uns 45.000 euros).

Notícies relacionades

Duque ha escrit en el seu compte de Twitter que ‘Dimax’ «compta amb diverses ordres de captura per concert per delinquir agreujat, responsable de cobraments i comercialització d’estupefaents. Amb 16 anys d’activitat criminal, és considerat l’home de confiança d’àlies ‘Otoniel’». «Qui la fa la paga», ha advertit el president colombià.

Les autoritats colombianes han assestat una sèrie de cops contra el Clan del Golfo –un dels principals grups de narcotràfic del país– en els últims mesos, incloent-hi la mort del número dos de la banda, l’anomenat ‘Marihuano’.

Temes:

Colòmbia