A Mèxic

El presumpte responsable de l’assassinat d’una metge s’entrega

La noia havia denunciat una agressió sexual, però només li van oferir un mes de vacances

El presumpte responsable de l’assassinat d’una metge s’entrega
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A través d’un vídeo a les xarxes socials, el presumpte responsable del feminicidi d’una metge passant va informar aquest dijous que s’havia entregat a les autoritats a l’estat mexicà de Chiapas, sud-est del país, segons informa EFE.

El metge Fernando Cuauhtémoc Pérez Jiménez va deixar com a evidència el document audiovisual que es va entregar «de manera voluntària» per enfrontar-se a les acusacions en contra seu pel cas de la metge Mariana Sánchez Dávalos, assassinada a la comunitat Nueva Palestina, al municipi d’Ocosingo.

A Pérez Jiménez se l’assenyala com el presumpte responsable de la mort de la noia de 24 anys, passant de medicina, que va ser trobada sense vida el 28 de gener, delicte pel qual la Fiscalia de l’Estat de Chiapas va emetre una ordre de detenció en contra seu.

22 dies després de l’assassinat, en un comunicat, la FGE, a través de la Fiscalia de la Dona, va indicar que havia donat compliment al municipi d’Ocosingo a l’ordre d’aprehensió en contra de Fernando «N», «com a probable responsable» del delicte de fustigació sexual en greuge de Mariana «N».

La fiscalia va recordar que pel cas de Mariana fins al moment s’han executat dues ordres de detenció, la primera el 5 de febrer en contra d’Analí «N», per la seva probable responsabilitat en el delicte d’abús d’autoritat també en greuge de Mariana «N».

A més, va assenyalar que es continuarà enfortint aquesta investigació portant a terme les accions necessàries que permetin aclarir els fets.

El cas de la Mariana va causar indignació al país des que se’n va descobrir el cos, el 28 de gener, perquè la noia dies abans havia denunciar una violació durant la seva activitat com a passant a la comunitat Nueva Palestina, al municipi d’Ocosingo.

La noia, de 24 anys i que estudiava a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Chiapas, havia denunciat davant el ministeri públic i havia presentat un report a la Secretaria de Salut de l’estat, a la qual pertanyia, però el primer va mostrar indiferència pel cas i la segona només li va oferir un mes de vacances.

Notícies relacionades

El 2 de febrer, la mare de la víctima va exigir a les autoritats que es faci justícia i es castiguin els responsables, mentre que l’advocat a càrrec va denunciar irregularitats en el cas, com que hi va haver manipulació de proves, de la descoberta del cos, i que van intervenir el telèfon de la víctima.

A més, la mare va recordar que al novembre la seva filla li va comentar que un company de feina l’estava molestant i assetjant.