Múltiples lesions internes

Un home assassina a cops el seu fillastre de dos anys a Mèxic

L’assassí, parella sentimental de la mare del nen, li hauria pegat alterat pel seu plor

Un home assassina a cops el seu fillastre de dos anys a Mèxic
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home presumptament va assassinar a cops un nadó de dos anys a San Cristóbal de las Casas, a l’estat mexicà de Chiapas (sud-est). L’assassí era el padrastre del nen, que, alterat pel plor del menor, hauria acabat amb la seva vida, va relatar aquest dijous la mare de l’infant, que es va manifestar amb altres dones per demanar justícia.

Sandra Janet Sánchez Gómez, mare del menor i treballadora sexual, va detallar als mitjans com Rolando Armando Hernández, la seva parella sentimental i padrastre del menor, li va confessar que havia fet mal al seu nadó, Arnoldo Saúl, mentre ella efectuava algunes compres aquest dimecres.

Davant aquest delicte, treballadores sexuals i ballarines van sortir a manifestar-se a la recerca de justícia per al menor i càstig per al presumpte responsable.

D’acord amb els primers informes, familiars del menor van denunciar davant les autoritats el maltractament, ja que no era la primera vegada que ocorria.

La mare va relatar que a l’entrar a la seva habitació va veure el cos del nen al llit completament immòbil i inconscient, i llavors li va reclamar a la seva parella què li havia fet i l’home va confessar: «És que li he pegat» alterat pel plor del nen.

La mare d’immediat va traslladar el fill a un hospital particular, on van mirar de reviure’l, no obstant, l’esforç dels metges va ser inútil, va dir Sánchez.

«Tots estaven a dins i el metge va sortir i va dir que havia tingut un infart, hem estat diversos minuts mirant de reviure’l i a més em van dir que tenia els òrgans rebentats», va explicar.

La mare va indicar que aquella mateixa tarda va interposar una demanda contra Rolando Armando Hernández com a presumpte assassí del seu fill.

La dona ara està amenaçada per la família del Rolando, que li exigeixen que desisteixi de la demanda. A més, tem per la seva vida i que la Fiscalia General de l’Estat alliberi el presumpte assassí del seu fill.

El seu fill va ser colpejat en diverses ocasions fins que va morir, segons va explicar, ja que el nen sagnava pel nas i presentava hematomes a l’estómac i a la cara.

El grup de dones va caminar més de tres quilòmetres exigint justícia mentre cridaven consignes i portaven pancartes amb la llegenda «¡No volem més nens morts, ni violats, prou!» «¡Rutilio Escandón (governador de Chiapas) volem veure acció en el teu govern, justícia per al Saúl!».

«Volem justícia per al nen i també que castiguina l’assassí. No sabem com ella va permetre que el nen estigués a càrrec d’aquest home», van assenyalar les ballarines Margarita Pérez i Sonia López.

Notícies relacionades

Les dones van realitzar un míting davant la fiscalia de la zona Altos de Chiapas abans de sepultar el menor.

Per la seva banda, la Fiscalia General de l’Estat, a través de la Fiscalia de Districte Altos, va donar inici a la carpeta d’investigació pels delictes d’homicidi qualificat i agreujat, en greuge d’un menor d’edat d’identitat protegida, a San Cristóbal de Las Casas, Chiapas.