70 ampolletes

Colòmbia intercepta un carregament il·legal de vacunes per a la Covid

Una dona va mirar d’introduir al país un paquet de dosis fabricades a la Xina, però va ser detinguda a l’aeroport

Colòmbia intercepta un carregament il·legal de vacunes per a la Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Nacional de Vigilància de Medicaments i Aliments (Invima) es va confiscar, a l’aeroport El Dorado de Bogotà, de 70 vacunes contra la Covid-19 que una dona va pretendre entrar a Colòmbia de manera il·legal, va informar aquest dimecres el Ministeri de Salut de Colòmbia.

El decomís, segons un comunicat de la cartera de Salut, es va fer el 13 de febrer en un control realitzat al terminal aeri a una dona que venia en un vol procedent dels Emirats Àrabs Units.

La informació va detallar que es tractava de les vacunes «contra la Covid-19 SARS-CoV-2 Vaccine, Inactivated (Vero Cell), fabricades a Pequín».

Les ampolletes van entrar el país amb retolat en idioma estranger. Les quantitats manifestades en la presència eren de 100 vacunes, però quan es va revisar se’n van trobar només 70. Igualment, es va constatar que el número de lot de la llista de presència no coincideix amb el retolat de les caixes inspeccionades.

El Ministeri de Salut també va informar que, segons la normativa vigent, aquesta entitat és l’única encarregada d’importar vacunes contra el coronavirus.

A més, va recordar que el Ministeri de Salut serà l’encarregat de determinar el moment en què persones jurídiques i privades puguin importar, comercialitzar i aplicar aquestes vacunes.

Colòmbia va començar aquest dimecres a Sincelejo, al nord del país, la vacunació contra la Covid-19, campanya marcada per una controvèrsia entorn de la distribució de les primeres 50.000 dosis rebudes dilluns de la farmacèutica Pfizer.

Notícies relacionades

El país totalitza 2.207.701 contagis i 58.134 morts en 11 mesos d’emergència sanitària.

Per demà està prevista l’aplicació de les primeres vacunes a Bogotà, Medellín, Cali, Barranquilla, Cartagena i Bucaramanga, i els dies següents s’afegiran a aquestes altres ciutats.