Accident mortal

Almenys sis morts en un incendi en una mina d’or a la Xina

El foc va atrapar deu persones, de les quals quatre van ser rescatades i estan ferides però estables

Almenys sis morts en un incendi en una mina d’or a la Xina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys sis persones van morir i quatre van resultar ferides després d’un incendi en una mina d’or situada a la província oriental xinesa de Shandong, segons informa la premsa local.

L’incident es va produir en les primeres hores del matí d’aquest dimecres quan els treballadors portaven a terme tasques de manteniment d’equips de minat al pou aurífer de Caojiawa.

Deu miners van quedar atrapats per l’incendi, dels quals quatre van ser rescatats i enviats a un hospital, on es troben estables, apunta avui el diari ‘China Daily’.

Uns 200 efectius van participar en les tasques de rescat, que es van prolongar fins a última hora de la tarda d’ahir a causa que es tractava de trobar quatre treballadors desapareguts, que finalment van ser trobats sense vida.

Les autoritats han obert una investigació sobre l’ocorregut a la mina, que porta en funcionament més de 30 anys.

Notícies relacionades

En una altra mina d’or d’aquesta mateixa província es va registrar una explosió a principis de gener en la qual van morir 10 treballadors i uns altres 11 van ser rescatats després de dues setmanes atrapats sota terra.

L’incident va provocar que les autoritats iniciessin una campanya per revisar les condicions de seguretat en la indústria minera, especialment als pous de carbó, que continuen registrant una alta sinistralitat tot i que en els últims anys el nombre d’accidents mortals s’ha reduït significativament.

Temes:

Incendis Xina