Als 70 anys

Mor Rush Limbaugh, veu i motor de la radicalització conservadora als EUA

Trump li va atorgar a Limbaugh el més alt honor civil nord-americà, la Medalla Presidencial de la Llibertat, durant el seu discurs sobre l’Estat de la Unió el 2020

Mor Rush Limbaugh, veu i motor de la radicalització conservadora als EUA
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Rush Limbaugh, una de les veus clau en la radicalització conservadora als Estats Units recentment honrat per l’expresident Donald Trump, ha mort aquest dimecres als 70 anys després de tenir un càncer de pulmó.

Situat sempre a l’altre costat del transmissor des de la dècada de 1980 va ser pioner en el fenomen mediàtic nord-americà de la ràdio de conversa conservadora i es va convertir en un combatent entusiasta en les guerres culturals dels Estats Units. Limbaugh va anunciar el febrer del 2020 que li havien diagnosticat un càncer de pulmó avançat.

L’atractiu de Limbaugh i l’èxit del seu programa de ràdio de més audiència van sorgir del seu estil atrevit, el seu delit a provocar liberals i demòcrates i la seva promoció de causes i polítics conservadors i republicans. El seu programa de ràdio es va distribuir a nivell nacional el 1988 i ràpidament va aconseguir un gran nombre de seguidors compromesos, cosa que el va fer ric en el procés.

Medalla Presidencial de la Llibertat

Notícies relacionades

Trump li va atorgar a Limbaugh el més alt honor civil nord-americà, la Medalla Presidencial de la Llibertat, durant el seu discurs sobre l’Estat de la Unió el 2020 en una reunió de sessió del Congrés.

La primera dama Melania Trump li va col·locar la medalla al coll després que el seu marit elogiés Limbaugh com «un home especial estimat per milions de nord-americans» i «el millor lluitador i guanyador que mai hagi conegut». l’expresident va honrar Limbaugh un dia després que l’estrella de la ràdio anunciés el seu diagnòstic de càncer. En aquell moment, Limbaugh va dir que planejava continuar amb el seu programa «de la manera més normal i competent» que pogués mentre se sotmetia al tractament.

Temes:

Estats Units