A partir de març

Alemanya generalitza les proves gratuïtes de Covid-19

  • El Govern de Merkel dona llum verda a les autoproves contra el virus a 1 euro i prolonga els controls fronterers

Alemanya generalitza les proves gratuïtes de Covid-19
1
Es llegeix en minuts

El ministre alemany de Sanitat, Jens Spahn, ha anunciat aquest dimarts que Alemanya generalitzarà les proves gratuïtes de detecció de Covid-19, així com les autoproves a 1 euro.

«A partir de l’1 de març, tots els ciutadans han de poder ser sotmesos a exàmens gratuïts realitzats per personal format en proves ràpides antigèniques», va anunciar el ministre a Twitter. El cost d’aquestes proves hauria de ser sufragat per l’Estat federal, segons l’agència de premsa DPA.

Segons Spahn, la població «també podrà accedir a les autoproves després que les aprovi l’Institut Federal de Medicaments i Materials Mèdics». «Aquestes proves poden contribuir a la seguretat de la vida quotidiana, en particular a les escoles i escoles bressol», assenyala, i precisa que el seu ministeri estava actualment «en negociació amb diferents fabricants».

Segons diversos mitjans de comunicació alemanys, s’està estudiant una contribució d’1 euro per cada prova, mentre que l’institut de vigilància epidemiològica Robert Koch preconitza la validació d’una prova antigènica positiva mitjançant una prova PCR.

Segueixen els controls fronterers

D’altra banda, Alemanya prolongarà fins a principis de març els seus controls fronterers amb el Tirol austríac i la República Txeca per contrarestar la propagació de les variants del coronavirus, va anunciar dimarts el Govern.

Segons un portaveu del Ministeri de Sanitat, va prorrogar per 14 dies aquest dispositiu, que va entrar en vigor diumenge i que suscita crítiques tant a Europa com a Alemanya.

Notícies relacionades

Aquests controls reforçats i restriccions dràstiques de circulació afecten també Sud-àfrica, Gran Bretanya i el Brasil, dels quals procedeixen variants especialment contagioses de la Covid-19.

La Confederació d’Associacions Patronals Alemanyes (BDA) va criticar aquests controls fronterers, que, segons la seva opinió, afecten les activitats econòmiques i les cadenes de subministrament. La lliure circulació dels treballadors i la fluïdesa de les vies de transport, els viatges de negocis i la prestació de serveis transfronterers són indispensables per al mercat únic europeu, va assenyalar en un comunicat.