Amb entre el 41% i el 53% dels vots

Les enquestes a peu d’urna assenyalen el nacionalista Kurti clar guanyador a Kosovo

Com a segona força, amb el 16,5%, quedaria, segons aquestes dades no oficials, el Partit Democràtic de Kosovo (PDK)

Les enquestes a peu d’urna assenyalen el nacionalista Kurti clar guanyador a Kosovo
1
Es llegeix en minuts

El partit d’oposició d’Albin Kurti va estar en gran part al capdavant diumenge a les eleccions parlamentàries a Kosovo, segons diverses enquestes a peu d’urna. El moviment Vetevendosje hauria obtingut segons aquests sondejos entre el 41% i el 53% dels vots, mentre que el PDK establert per excomandants rebels així com la LDK de centredreta hauria obtingut entre el 15% i el 20% dels vots, segons enquestes publicades per quatre canals de la televisió.

El sondeig a peu d’urnes del portal Klan Kosova apunta al partit ultranacionalista Autodeterminació Albin Kurti el 41,8% dels vots a l’exprovíncia sèrbia de Kosovo. Com a segona força, amb el 16,5%, quedaria, segons aquestes dades no oficials, el Partit Democràtic de Kosovo (PDK), sorgit de la guerrilla separatista que va lluitar contra Sèrbia a finals de la dècada del 1990. Al tercer lloc figura la conservadora Lliga Democràtica de Kosovo (LDK), ara al Govern, amb el 15,2%.

Notícies relacionades

L’escassa afluència a les urnes del matí es va animar hores més tard, tot i que tres hores abans del final de les votacions només havien dipositat la seva papereta el 37,5 % dels 1,8 milions de kosovars convocats a les urnes, segons dades de l’ONG Democràcia en Acció. A les eleccions del 2019, també anticipades, la participació final va ser del 44%.

La millora de la malmesa economia, empitjorada pels efectes de la pandèmia de la Covid-19, i la normalització de les relacions amb Sèrbia, que no reconeix la independència declarada unilateralment el 2008, són els grans reptes per al futur Executiu kosovar.

Temes:

Kosovo