Restriccions més severes

Austràlia decreta cinc dies de confinament a Victòria per un rebrot de Covid-19

El govern detecta 13 contagis locals vinculats a un hotel on els estrangers fan quarantena

Austràlia decreta cinc dies de confinament a Victòria per un rebrot de Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El govern regional de l’estat de Victòria, al sud-est d’Austràlia, va decretar un confinament de cinc dies arran d’un rebrot de Covid-19 vinculat a un hotel on guarden quarantena obligatòria els que arriben de l’estranger, segons informa Efe.

La mesura, anunciada avui pel governador Daniel Andrews, entra en vigor a partir de la mitjanit de divendres a dissabte i els 6,7 milions d’habitants de Victòria, el segon estat més poblat del país, només podran sortir de casa per fer la compra, fer esport, anar al metge o anar a la feina en els catalogats com a treball essencial.

Les mascaretes facials són obligatòries en tot moment i no es permet les visites a les cases.

Des que es va detectar el rebrot, amb la denominada soca britànica, fora d’un hotel de Melbourne habilitat per a la quarantena les autoritats locals han confirmat 13 contagis locals.

Notícies relacionades

«Hem d’assumir, basant-nos en els consells [dels experts], que hi ha casos de transmissió que desconeixem i que es propaguen a la velocitat de la llum», ha declarat avui Andrews per justificar l’actuació que pretén evitar que es repeteixi el rebrot de contagis que va registrar Victòria entre el juny i el setembre.

Austràlia ha confirmat des de l’inici de la pandèmia 28.879 casos de Covid-19, incloent-hi 907 de morts, dels quals unes 20.460 infeccions i 829 defuncions corresponen a l’estat de Victòria.