Atac remot

L’Aràbia Saudita intercepta un dron «carregat de bombes» llançat pels houthis

Els rebels asseguren, després d’un atac a un aeroport, que el seu objectiu eren avions militars

L’Aràbia Saudita intercepta un dron «carregat de bombes» llançat pels houthis
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coalició internacional, liderada per l’Aràbia Saudita, ha assegurat haver destruït un dron houthi «carregat de bombes», després que un avió comercial s’incendiés a l’aeroport d’Abha, al sud de l’Aràbia Saudita, dimecres, com a conseqüència d’un atac executat des del Iemen pel grup rebel.

A més, la coalició ha denunciat que el dron ha sigut llançat «sistemàticament i deliberadament per la milícia terrorista houthi per atacar civils i objectes civils», segons l’agència de notícies saudita SPA, que esmenta el portaveu oficial de la coalició, el coronel Turki al-Maliki.

El dron ha sigut «interceptat i destruït» aquest dijous quan es dirigia cap a la ciutat de Khamis Mushait. Els houthis no han comentat l’incident.

Entre diumenge i dilluns, la coalició saudita va assegurar haver destruït cinc drons houthis disparats contra el seu territori nacional. A més, aquest dimecres un avió comercial que es trobava estacionat a l’aeroport d’Abha, al sud de l’Aràbia Saudita, va patir danys materials a l’incendiar-se a conseqüència d’un atac executat des del Iemen pels houthis contra les instal·lacions. Els houthis van assegurar que el seu objectiu eren avions militars.

Les forces lleials al Govern iemenita, encapçalat per Abdo Rabbu Mansur Hadi i avalat per l’Aràbia Saudita, i els rebels houthis, recolzats per l’Iran, combaten des de finals del 2014 en una guerra que ara es considera un conflicte de poder entre les dues principals potències rivals de la regió.

En represàlia pels bombardejos aeris saudites al Iemen, els rebels houthis ataquen la infraestructura petrolera i els aeroports de l’Aràbia Saudita.

El portaveu del Departament d’Estat nord-americà, Ned Price, va assegurar aquest dimecres que «els líders houthis s’adonaran que estan completament equivocats si creuen que aquesta Administració deixarà que quedin impunes per la reprotxable conducta que estan tenint».

Price va condemnar l’atac contra l’aeroport saudita, així com «el desig dels houthis de prolongar la guerra atacant l’Aràbia Saudita, fins i tot posant en perill els civils».

Notícies relacionades

Després de retirar la designació de terroristes als houthis, Price va avançar que, «en els pròxims dies», els Estats Units tindran novetats sobre l’assumpte.

«No hi ha una solució militar per a la guerra al Iemen», va recordar el portaveu, per això va instar «novament» els houthis a «aturar immediatament aquests actes agressius».